Azerbaycan’dan İran’a ‘içişlerime Karışma’ Uyarısı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elman Abdullayev, “Kimse bize ne yapacağımızı dikte edemez” dedi.

İran’ın 57. Eurovision Şarkı yarışması öncesinde Azerbaycan üzerinde baskı kurma çabalarına sert tepki geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İçtimai Siyasi Şube Müdürü Ali Hasanov, İran’ın Azerbaycan’ın başarılarını çekemediğini ve Tahran’ı Azerbaycan’ın iç işlerine karışmaması konusunda uyardı. Bu açıklamanın ardından İran, Azerbaycan’daki Büyükelçisini görüşmelerde bulunmak için geri çekti.

Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Elman Abdullayev, Azerbaycan’ın İran’la sıcak komşuluk ilişkilerinin yürümesinden yana olduğunu ve bu yönde politikalar yürüttüğünü söyledi.

İran da dahil olmak üzere bazı çevrelerin Azerbaycan üzerinde baskı kurmaya çalıştığını ifade eden Elman Abdullayev, “Azerbaycan ne yapacağına kendisi karar veriyor, tüm komşularından da bu kararlara saygı göstermesini istiyor. Kimse bize ne yapacağımızı dikte edemez” diye konuştu.

İran’ın “Müslüman bir ülkede Eurovision yapılamaz” iddiasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Dışişleri sözcüsü, Azerbaycan’ın Eurovision Şarkı Yarışmasına ev sahipliği yaparak, İslam dünyasının modern yüzünü dünyaya göstermeye çalıştığını kaydetti.

Batı basınında yer alan Azerbaycan’la ilgili eleştirilere de değinen Elman Abdullayev “Biz bu yarışma için çok iyi hazırlandık, ülkemizin en iyi yönlerini, misafirperverliğini sergiliyoruz. Batı basınında yer alan haberlerin de objektif olmasını istiyoruz. Ama maalesef, bu haberler objektif değil, tek taraflı” diye konuştu.

Kaynak: İHA