Avrupa Birincisi Mehmet Toker, İlk Şiir Kitabını Yayınladı

Avrupa Şiir Yarışması ödüllü şair Mehmet Toker, şiirlerini 'Yollar Sonsuza Uzar' adını verdiği kitapta şiir severlerin beğenisine sundu.

Avrupa Birincisi Mehmet Toker, İlk Şiir Kitabını Yayınladı
Halen Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde vaiz olarak görev yapan genç şair Mehmet Toker, gençlik yıllarından bu yana yazdığı şiirlerden en değerlilerini bir kitapta topladı. Şair Toker, Konya merkezli Tebeşir Yayınları tarafından basılan ilk şiir kitabına 'Yollar Sonsuza Uzar' adını koydu. 2001 yılında Gazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Toker Çorum, Ağrı ve Erzurum'da imam hatip olarak görev yaptı. 2006'da Erzurum Müftülük-Vaizlik İhtisas Eğitim Merkezi'ni başarıyla tamamlayan Toker, Konya Emirgazi ilçesine vaiz olarak atandı. Toker, Konya'da 1 yıl görev yaptıktan sonra 12 Eylül 2007 yılında Fransa'nın başşehri Paris'e görevlendirildi.

Paris'te 4 yıl geçiren Mehmet Toker, 12 Eylül 2011 tarihinde Kadınhanı ilçesi vaizi olarak Konya'ya döndü. Üniversiteyi okuduğu Ankara'da, ilk görev yeri Çorum'da ve ardından görev yaptığı Ağrı, Erzurum, Konya, Paris'te şiir yazmaya devam eden Mehmet Toker, 'Gurbet Kadını' başlıklı şiiriyle 2010 yılında yapılan 6. Geleneksel Avrupa Şiir Yarışması'nda 3.'lük ödülü kazandı. Toker, 2011 yılında yapılan 7. Geleneksel Avrupa Şiir Yarışması'nda ise 'Aşka Dair' başlıklı şiiriyle Avrupa 1.'si oldu. Piyasaya çıkan kitabında, 2010 yılında Avrupa 3.'sü olan 'Gurbet Kadını' ile 2011 yılında Avrupa birincisi olan 'Aşka Dair' başlıklı şiirleriyle birlikte, değişik tarih ve değişik şehirlerde yazdığı 62 şiirini edebiyat severlerin beğenisine sunan şair Mehmet Toker; şiirlerinde milli, manevi ve ahlaki değerleri önplana çıkarıyor. Mehmet Toker, şiirleri için "Ölçülü veya ölçüsüz yazdığım eserlerin tam kafiyeli olmasına dikkat ediyorum. Şiirlerim, içinde bulunduğumuz evren gibi ölçülü ve mütenasip olsun istiyorum." diyor.