Zonguldak, Türkçe Olimpiyatları’na Ev Sahipliği Yapacak

Zonguldak 10. Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları’na ev sahipliği yapılacak.

Zonguldak, Türkçe Olimpiyatları’na Ev Sahipliği Yapacak
10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Zonguldak İl Komitesi Medya Sorumlusu Mehmet Anursal, Türk dilinin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın bir şekilde kullanılması için olimpiyatların 2003 yılından bu yana düzenlendiğini söyledi.

8 Haziran’da Zonguldak Kemal Köksal Şehir Stadyumu’nda yapılacak Türkçe Olimpiyatıyla ilgili sunum yapan Anursal, “Batı Karadeniz ayağını oluşturan Zonguldak’taki şölenimize Azerbeycan, Benin, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Brezilya, Filipinler, Galler, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Tunus, Pakistan, Kenya, Endonezya, Mısır, Moldova, Norveç, Tacikistan’daki Türk Okullarında eğitim gören 80 öğrenci katılacak. Olimpiyatlar kapsamında ilimizde 8 Haziran'da Kemal Köksal Stadyumu'nda etkinlik gerçekleşecek. Vatandaşlarımızı bu etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

Bütün gazetecileri Türkçe Şöleni’ne davet eden Anursal, en iyi Türkçe öğrenen öğrencileri, ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlenen olimpiyatlar aracılığıyla yurt dışında Türkçe’ye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandığını kaydetti.

Daha sonra kürsüye gelen 10. Türkçe Olimpiyatları Zonguldak İl Tertip Komitesi Başkanı Yusuf Menteşe ise, “Bundan sonraki süreçte bu güzel organizasyonun en güzel şekilde duyurulması çok önemli. Bu güzel organizasyona sizlerin de işbirliği ile en güzel noktayı koymak istiyoruz. İlimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Zonguldak Dedeman Otel’de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına kent merkezinin yanı sıra Ereğli, Alaplı, Devrek ve Çaycuma ilçelerinden 70 gazeteci katıldı.

Kaynak: İHA