Şehit İmam Uzun, Gözyaşlarıyla Ebediyete Uğurlandı

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde başından vurularak öldürülen İmam Mehmet Uzun'un cenazesi, memleketi Konya'nın Çumra ilçesinde ailesi, yakınları ve vatandaşların katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Yaygınyurt Köyü'nde imam olarak görev yapan Mehmet Uzun, önceki gece evine gelen kimliği belirsiz kişilerce dışarıya çağrılmış ve köyün dışında başından vurularak öldürülmüştü. Olaydan sonra otopsi için Trabzon'a götürülen Uzun'un cenazesi, bu sabah Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Apa beldesindeki baba evine getirildi.

Uzun'un yakınları, cenazeyi gözyaşlarıyla karşıladı. Evli ve üç çocuk babası Uzun'un baba evi Türk bayraklarıyla donatılırken, baba Durmuş Uzun (67), "Pazar akşam saat 20.00 sularında evine gelerek oğlumdan dışarı gelmesini istemişler. Yaklaşık 100-150 metre götürdükten sonra da vurmuşlar. Oğlum yaklaşık 10 ay önce köyde göreve başlamıştı. Olay günü öğle saatlerinde telefonda görüştük. Hiçbir sorun yok demişti. Halkla iç içe olduğunu anlatmıştı." dedi.

Görev şehidi imam Mehmet Uzun'un ağabeyi Hakkı Uzun, acılarının çok büyük olduğunu belirterek, bu cinayeti işleyen canilerin bulunmasını ve hakettiği en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Aynı bölgede görev yapan İmam Mehmet Küçük (37), arkadaşı ve meslektaşı Mehmet Uzun'la haftada en az bir kez görüştüğünü söyledi.

Şehit Uzun'un köy halkıyla iç içe yaşadığını anlatan Küçük, ''Halk bizi seviyordu. Bir problemimiz yoktu. Mehmet Uzun'un da köylülerle arası çok iyiydi.'' diye konuştu.

Ayşenur (13), Recep (7) ve Abdülbaki (5) adlarında 3 çocuğu olan Mehmet Uzun, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, MHP Konya İl Başkanı Hasan Kaya, annesi Ayşe, babası Durmuş ile eşi ve çocuklarıyla birlikte çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından belde mezarlığına defnedildi .