Petrol Aramaları Sırasında Bulunan Sıcak Su Boşa Akıyor

Adıyaman'ın Gerger ilçesine bağlı Güzelsu köyünde TPAO tarafından yapılan petrol aramaları sırasında bulunan sıcak su, 5 yıldır boşa akıyor.

Petrol Aramaları Sırasında Bulunan Sıcak Su Boşa Akıyor
2007 yılında sondaj çalışmaları sonrası yüzeye çıkan sıcak su, ekili arazilere zarar vermemesi için borularla dereye verildi.

Güzelsu köyü sakinleri, “2007 yılında petrol sondajı için başlatılan çalışmalar farklı bir şekilde sonuçlandı. Petrol yerine sıcak su kaynağına ulaşıldı. Buldukları sıcak suya şaşıran görevliler, ilgili yerlere bilgi verdiler ancak şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Tabii bu su bizim bildiğimiz çeşme suyu değil. Yaklaşık olarak 260 metrede bu su çıktı. Suyun sıcaklığının yüksek olması köylüleri heyecanlandırmıştı. Ama ne yazık ki bu heyecana ses verecek hiçbir kurum olmadı" dediler.

5 yıldır bu suyun aktığını belirten vatandaşlar, "Ekinlerimize zarar vermemesi için bir depo yapılıp üstü muhafaza edildikten sonra borularla dereye bırakıldı. Şu anda dereye akan sıcak su, 3 km uzaklıktaki baraja dökülüyor. Çevre illerden suyu görmeye gelen insanlar var. Bu sıcak suya dokunan insanlar bu suyun kaplıcadan farkı olmadığını söylüyorlar” şeklinde konuştular .
Kaynak: İHA