Çatalpınar Halk Eğitim’in Yer Sorunu

Ordu’nun Çatalpınar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık Akkiraz, hükümet konağındaki yerlerinin küçük olması nedeniyle kurs açmakta sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Çatalpınar Halk Eğitim’in Yer Sorunu
Küçük bir yerde olmalarından dolayı kurs yeri bulmakta zorlandıklarını ifade eden Sadık Akkiraz, “Mevcut Halk Eğitim Merkezimizin 2 odası var. Kursları okullarda ders sonraları ya da hafta sonları yapmamız gerekiyor. Yer olmamasından dolayı da ilçe merkezinde meslek kursu açamıyoruz. Bir şansımız Rehabilitasyon Merkezi’nde özürlü öğrencilerimize yönelik bir takı kursu açtık. Bu da güzel bir hizmet oldu. Ama ilginç olanı köylerde bilgisayar ve nakış kursu açabiliyoruz. İlçe merkezinde yer olmadığından dolayı meslek kursu açmakta zorlanıyoruz. Okuma-yazma kursları ile birlikte 42 tane kurs var. Bu rakamı komşu ilçemiz Fatsa ile kıyaslarsak onda biri diyebilirim” dedi.

Müdür Yardımcısı ile birlikte ilçede yeni olduklarını ifade eden Akkiraz, “Yeni bir bina konusunda bir çalışmamız var. Tespit ettiğimiz 2 yerimiz var. Bu yerlerle alakalı bir çalışma yapmamız gerekiyor” diye konuştu .
Kaynak: İHA