Yerköy Devlet Hastanesi'nde Yapılan Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Yozgat’ın Yerköy İlçe Devlet Hastanesi'nde düzenlenen deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Yerköy Devlet Hastanesi'nde Yapılan Tatbikat Gerçeğini Aratmadı
Yerköy Devlet Hastanesi'nde olası bir deprem, yangın ve herhangi acil bir durum karşısında meydana gelebilecek zayiatı en aza indirme ve hastane personelinin tecrübesini artırmaya yönelik tatbikat düzenledi.

Senaryo gereği deprem ve yangında yapılacaklar, Yerköy Devlet Hastanesi'nde yatan hastalara, hasta yakınlarına, personele ve hastaneye gelen vatandaşlara uygulamalı anlatıldı. Tatbikat gereği bir deprem sırasında hastanede yatan hastalar, hastane personeli tarafından sedyelerle dışarı çıkartılırken, hasta yakınları ve hastane personeli de binayı kısa sürede boşalttı. Çıkan bir yangını ise personel kısa sürede söndürdü.

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Sayit Usul, yapılan tatbikatın özellikle sağlık personeli için çok yararlı olacağını söyledi.

Hastanelerde zaman zaman yangın ve deprem tatbikatı yapıldığını ifade eden Başhekim Dr. Sayit Usul, "Yerköy Devlet Hastanemiz teknik personeli tarafından belirli bir senaryo gereği hazırladığımız tatbikatı başarıyla tamamlandı. Olası bir deprem karşısında teknik personelimiz tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, hastalar, hasta yakınları ve personelin tahliyesini 7 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirildi.

Hastanemiz tarafından gerçekleşen tatbikat oldukça başarılı geçti. Artık personelimiz olası bir olağanüstü durumda ne yapacağını biliyor.” dedi.

Kaynak: İHA