Savunma Sanayiinde Son Sistem: 'b7 Zırhlı Güvenlik Kabini'

Prefabrik Yapı A.Ş, son teknolojiyle geliştirdiği B7 Zırhlı Güvenlik Kabini'ni TÜYAP Fuar Merkezi'nde sergiledi.

TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen 35. Yapı Fuarı'nda görücüye çıkan "B7 Zırhlı Güvenlik Kabini" sahip olduğu son teknolojiyle savunma sanayisini yeni bir noktaya taşıyor. Prefabrik Yapı A.Ş.'nin savunma, taarruz, keşif ve gözlem amacıyla ürettiği B7 zırhlı güvenlik kabini, sahip olduğu zırhlı yapısı, alarm ve siren tertibatı, kamera sistemleri, istenildiği takdirde monte edilebilecek saldırı silahı kurulumu ile can ve mal güvenliğine karşı saldırıların söz konusu olduğu her türlü alandakullanılabiliyor.

Şekerpınar Üretim Tesisleri Üretim Müdürü Mehmet Karadaş, "Öncelikle bir silah sistemine sahibiz. Silah sistemimizin üzerinde lazerimiz, kameramız ve kırmızı nokta işaretleyici mekanizmalarımız bulunmaktadır. Bunun ateşlemesi, lazerin devreye alınması, tamamen kabinin içerisindeki komuta kontrol merkezinden kumanda edilebilmektedir. Aynı zamanda harici ve dahili kameralar kabinimize yerleştirilmiştir. Harici kameralarla ortam gözlemesi ve ortamda oluşabilecek ve oluşan olayların kayıtlarıyapılabilmektedir. İçerideki dahili kameralardan ise merkezden içerideki güvenlik görevlisinin durumu izlenebilmektedir" diye konuştu.

Karadaş, "Bir de helikopterimiz mevcut. Helikoptere yerleştirmiş olduğumuz kamera sayesinde ise keşif ve gözlem yapma olanağına sahibiz. Saldırgan, saldırıya başlamadan önce yakalama imkanına sahip oluyoruz. İçeri girişlerde diafon sistemini kullanmaktayız. Dışarıdan kendi personeli bile olsa kendi kimliğini sorgulayıp içerideki kişiden onay aldıktan sonra içeriden kapı açılmaktadır. Camlarımız kurşun geçirmez, zırhlı camlardır. El bombasına da dayanıklıdır. Maliyeti konusunda bir şey söylemem doğruolmaz. Çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

B7 Zırhlı Güvenlik Kabininin en önemli özelliği ise, teknolojik gözlem, silah sistemi gibi sistemlerin entegrasyonu ile sadece savunma amaçlı değil aynı zamanda saldırı amaçlı olarak da kullanılabilir olması olarak ön plana çıkıyor .
Kaynak: İHA