Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çobanlar İlçesine Yapılan Yatırımları Açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından 2003-2011 yılları arasında Çobanlar ilçesine yapılan yatırımları açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, içme ve sulama suyu, eğitim, sağlık, çevre ve tarım gibi birçok alanda yeni tesisler inşa edilen Çobanlar'da en çok yatırım Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapıldı.

''Seyitler Barajı Sulaması Rehabilitasyon Projesi'' ve ''Göynük Göleti ve Sulama Projesi''nin ihale sürecinin devam ettiği bildirilen açıklamada, söz konusu tesisler tamamlandığında 24 bin 950 dekar arazinin suya kavuşacağı ifade edildi.

İlçede 2011 yılında hizmete alınan Sülümenli Arsenik Arıtma Tesisi ile memba kalitesinde su temininin sağlandığı anlatılan açıklamada, ''Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çobanlar'da orman köylerinde yaşayan ailelere 82 bin 350 lira kredi desteği sağlandı. Alım garantili fidan üretimi çerçevesinde 2010-2011 yılında 135 bin adet fidan üretimi yapılarak vatandaşlara ek gelir sağlandı'' ifadelerine yer verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Çobanlar ilçesine yapılan yatırımların ilçe halkına hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

''Çobanlar ilçemizin layık olduğu en güzel hizmeti alabilmesi için gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla adeta destan yazdık. Hemşehrilerim yaptığımız yatırımları biliyor ve bizleri takdir ediyor. Halkımızın daha iyi ortamlarda yaşayabilmesi için barajlar, göletler, sulama tesisleri, okullar, hastaneler ve modern tesisleri hayata geçirdik. Çobanlar ilçemize yapılması gereken yatırımları ve hizmetleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.' '
Kaynak: AA