4. Sırada Yer Alan Şanlıurfa'da Proje Kapsamında 306 Bin Öğrenciye Süt Dağıtımına Başlandı

Türkiye'de öğrenci nüfusu bakımından 4. sırada yer alan Şanlıurfa'da, ''Okul Sütü Projesi'' kapsamında 306 bin öğrenciye süt dağıtımına başlandı.

Uygulama kapsamında Belediye İlköğretim Okulu'nda yapılan törene katılan Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Ökten öğrencilere süt dağıttı.

Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, öğrencilerin daha sağlıklı beslenmelerini sağlamak amacıyla süt dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Okul öncesi ile ilköğretim 5. sınıfa kadar olan öğrencilere süt dağıtıldığını aktaran Pala, ''Bin 446 okulumuzda yaklaşık 306 bin öğrencimize süt içireceğiz. Öyle ümit ediyorum ki sizlere şifa olacak sütü dağıtıyoruz'' diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten de sütün bazı çocuklarda alerji yapabileceğini ifade ederek, rahatsızlık duyan öğrencilerin derhal sağlık kuruluşuna başvurmasını istedi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Ökten öğrencilere süt dağıttı.

Kaynak: AA