Karahallı Halk Etğim Merkezi’nden Yıl Sonu Sergisi

Karahallı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sertifika töreninin ardından mesleki, sosyal, sanatsal ve kültürel kursların sene soru sergisi Vali Özdemir Çakacak ve eşi tarafından açıldı. Törene; Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak’ın yanı sıra İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Karahallı İlçe Kaymakamı Sinan Aslan, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, daire müdürleri kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.

Karahallı Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Özdemir Çakacak 2011 - 2012 eğitim öğretim yılında Uşak’ta Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde 1040 kurs açıldığını, bu kurslara toplam 24 Bin 94 kişinin katıldığını belirterek kursa katılan kursiyerlerden 10 Bin 745 kişiye belge verdiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülen “Ana Kız Okuldayız” kampanyasını ciddiyetle takip ettiklerini bildiren Vali Özdemir Çakacak, ”Son yılların en büyük okuma yazma kampanyasının amacı ülke genelinde okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmamasıdır. Biz ilimizde bu kampanyayı titiz bir şekilde takip ediyoruz. Kampanya başladığında ilimiz 69. sırada yer alıyordu. Açtığımız kurslardan sonra 2010 yılında 12. sıraya kadar yükseldik. 2011 yılında ise Türkiye’de 1. sıradayız. Her türlü kalkınmanın temeli eğitimdir. Eğitimde ülke olarak daha da iyi noktalara gelmek durumundayız. Hükümetimiz 2023 yılı için ortaya koyduğu dünyanın 10. büyük ekonomisi hedefine ulaşmak için hem Uşak’ta hem de ülkemizde eğitimde en iyisini yakalamak zorundayız. Bu belirlenen hedefe ulaşacak gençler yetiştirmeliyiz. Bugün bizim oturduğumuz yerlerde şimdi eğitim alan öğrencilerimiz yer alacak. Genç nüfusumuz ne kadar eğitilir ve ne kadar donanımlı olarak yarınlara hazırlanırsa ülkemizin geleceği de o kadar aydınlık olacaktır. Ülkemizi geleceğe taşıyacak çocuklarımızdır” dedi Konuşmaların ardından Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak başarılı kursiyerlere sertifikalarını ve hediyelerini birlikte verdiler. Sertifika törenin ardından Karahallı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan mesleki, sosyal, sanatsal ve kültürel kursların sene soru sergisi Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak ile diğer protokol üyeleri tarafından açıldı .
Kaynak: İHA