Bu Hafta Beyazperde Güldürecek

Bu hafta vizyona giren filmler ile seyirci komediye doyacak.

Bu Hafta Beyazperde Güldürecek
6 filmin vizyona girdiği haftada ‘Öz Hakiki Karakol: Asayiş Berkemal Aga’ ve ‘Sağ Salim’ adlı yerli yapımların ikisi de komedi türünde. Vizyona giren filmler arasında haftanın öne çıkan bir diğer komedi filmi ise ‘Diktatör’. Film de Sacha Baron Cohen, ülkesi Wadiya’ya demokrasi gelmemesi için elinden geleni yapmaya hazır bir diktatörü canlandırıyor. Haftanın animasyon filmi ise Gary Trousdaleve ile Kirk Wise’ın yönettiği ‘Güzel ve Çirkin’ ÖZ HAKİKİ Karakol: ASAYİŞ BERKEMAL AGA Arkadaşları ile bir otelin illegal işletilen kumarhanesini soyup köşeyi dönmeyi plânlayan Hasan’ın kurduğu sahte Karakola, daha ilk gününden halktan ihbar telefonları gelmeye başlar. Hasan ve arkadaşları soygun plânı yaparken ve halka hizmet etmeye çalışırken devletin sahte Karakola iki stajyer atamasıyla beklenmedik gelişmeler yaşanır. İbrahim Güler’in yönettiği ve Emin Maltepe, Cengiz Bozkurt, Oktay Gürsoy ile Serkan Genç’in oynadığı Öz Hakiki Karakol: Asayiş Berkemal Aga, komedi türünde.

SAĞ SALİM Hayatını biricik kamyonetiyle köyden kasabaya mal götürerek kazanan Salim’in, kendisi gibi kimsesiz birinin cenazesini Mersin’den Sivas’a ücretsiz götürmeyi kabul etmesiyle başlayan macerası. Yönetmen Ersoy Güler’in “istemeden bilerek yapılan herşey hakkında bir film” dediği ‘Sağ Salim’, tamamı bir günde geçen sevimli bir komedi - macera filmi. Başrollerini Burçin Bildik, Fulya Zenginer ve Alper Saldıran'ın paylaştığı filmde diğer başlıca rollerde Hüseyin Avni Danyal, Kenan Ece, Murat Akkoyunlu, Kamil Güler, Kevork Türker, Orçun Kaptan, Tevfik İnceoğlu ve Yakup Yavru yer alıyor. DİKTATÖR (THE DICTATOR)
Saplantılı olduğu sevgili ülkesine asla demokrasinin gelmemesi için hayatını bile tehlikeye atan Kuzey Afrikalı bir diktatörün kahramanlık hikâyesi. Larry Charles’ın yönettiği ve Sacha Baron Cohen, Anna Faris, Ben Kingsley ile Megan Fox’un oynadığı ‘Diktatör’ haftanın öne çıkan komedi filmlerinden biri. DİKKAT BEBEK VAR (WHAT TO EXPECT WHEN YOU'RE EXPECTING) ‘Dikkat Bebek Var’, birçok kere yılın en çok satan kitabı ünvanını alan ve tüm dünyada 35 milyon adet satan dizi halinde yayınlanan kitapların ilki olan ‘Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler’den uyarlandı. Kirk Jones’un yönettiği ve Cameron Diaz, Matthew Morrison, ile Elizabeth Banks’ın oynadığı Dikkat Bebek Var eli kulağında olan ebeveynlik görevlerinin güçlükleri nedeniyle, kesişen hayatları altüst olan beş çift hakkında muhteşem ve dokunaklı bir komedi filmi. GÜZEL VE ÇİRKİN (BEAUTY AND THE BEAST) Bel, korkunç canavarın kalesine hapsettiği çok güzel bir genç kadındır. İçinde bulunduğu durumun çaresizliğine rağmen Bel kalenin büyülü çalışanları arasından Çaydanlık, Şamdan ve Masa Saati’yle arkadaş olur ve bu sayede canavarın iç dünyasına bakıp orada gerçek bir prensin ruhunu ve kalbini görür. Gary Trousdaleve ile Kirk Wise’ın yönettiği ‘Güzel ve Çirkin’ animasyon sevenler için. YAKICI BİR YAZ (UN ETE BRULANT) Çok sıcak bir yaz gecesinde, spor bir araba ağaca çarpar. Bir yıl önce… Paul ressam Frédéric ile tanışır. Frédéric, Angèle ile yaşamaktadır. Zaman geçer, Angèle, Frédéric’i terk eder. Frédéric korkunç bir kaza geçirmiştir. Frederic kazanın aslında bir kaza olmadığını itiraf eder ve ölür. Sıcak bir yaz günü, kilisede, Paul arkadaşının naaşına bakmaktadır. Philippe Garrel’in yönettiği ve Monica Bellucci, Louis Garrel, Celine Sallette ile Jerome Robart’ın oynadığı ‘Yakıcı Bir Yaz’ dramatik-komedi türünde bir yapım.