19 Mayıs Kutlamasında Anıta Çelenk Koyacağını Yazan Başkan Tatı'ya Kaymakamlıktan Onay Çıkmadı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Buca’da Atatürk Anıtı’na çelenk koyacakları bilgisini Kaymakamlığa ileten Belediye Başkanı Ercan Tatı, “Hayır Anıta çelenk koyamazsın” karşılığını aldı.

19 Mayıs Kutlamasında Anıta Çelenk Koyacağını Yazan Başkan Tatı'ya Kaymakamlıktan Onay Çıkmadı
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, önceki gün Buca Kaymakamlığı’na bayram nedeniyle Çevik Bir Meydanı’nda her yıl yapılan törenlerde olduğu gibi çelenk koyup, saygı duruşunda bulunacaklarını belirtti.

Buca Kaymakamı bu bilgilendirmeye karşılık, 2012/3073 Sayılı Genelge çerçevesinde 19 Mayıs nedeniyle görevlendirdiği Milli Eğitim Müdürü’nün anıta çelenk koyacağını, Belediye Başkanı’na bu iznin verilmediğini yazıyla bildirdi.

"YOKLANIYORUZ, DENENİYORUZ"

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, önceki akşam Buca Gölet’te Buca Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun verdiği konsere katıldı.

Başkan Ercan Tatı, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs’ı üç gün üç gece kutlama kararı aldıklarını anımsattı. 19 Mayıs akşamı Haluk Levent konserinin düzenleneceğini belirten Tatı, şunları söyledi: “Bu sene 19 Mayısımız’ı çok değişik şekilde kutlamak istiyorduk. Tabi her taraftan sağıma dönsem engel soluma dönsem engel. Ama engeller aşılmak içindir. 90 yıldır kutlanan 19 Mayısımız bir şekilde engellenmeye çalışılıyor. Fakat şunu bazıları bilmiyor. Bizde inat olmaz biz nereden geldiğimizi de biliyoruz nereye gideceğimizi de biliyoruz. Biliyorsunuz yeni bir yasa çıktı. Bundan sonra Mustafa Kemal Atatürk heykellerine, anıtlarımıza çelenk koymak izine tabi. Ve ben aday adaylığım zamanında diyordum ki göreceksiniz İstiklal Marşını her yerde söyletmeyecekler, göreceksiniz bayrağımızı her yerde astırmayacaklar. Görüyorsunuz. Müneccim değilim. Hepimiz bu gerçekleri görüyoruz. Şimdi yoklanıyoruz arkadaşlar gerçekten yoklanıyoruz. Yani gerçekten Kemalist bir kitle var mı, gerçek Cumhuriyetçiler var mı, rejim denen şey sadece 5 harften öteye gitmeyen sözcük mü, deneniyoruz.”

"BAŞVURUMU YAPTIM"

Başkan Ercan Tatı, yasalara sonuna kadar saygılı olduğunu da belirtirken şöyle devam etti: "Çelenk koymak için bundan sonra izine ihtiyacım varmış. Ve önce bunu bu makam itibariyle daha sonrada aldığım siyasi terbiye çerçevesinde buşvurumu yaptım. 48 saat önceden verilmesi lazımmış ve izin değil bilgi verilmesi gerekiyormuş. Bende gereğini yaptım ama cevabımda geldi. Cevabın son satırını okuyorum. (Bu sebeple 19 Mayıs 2012 tarihinde Atatürk büstüne çelenk koyma talebiniz uygun görülmemiştir.) Ben izin almadım ben bilgilendirdim. Bir daha söylüyorum izin almadım arkadaşlar bilgilendirdim. Mustafa Kemal Atatürk’ümün bize armağan ettiği 29 Ekim’de, 23 Nisan’da, 19 Mayıs’da çelenk koymak için izin alacaksam ben bu işi hiç yapmayayım. Ben Buca Belediye Başkanınız olarak Cumartesi günü 11’00de ordayım hepinizi bekliyorum. Anıta gideceğiz.”
Kaynak: İHA