Yunanistan'ın 'espritüel' Yeni Başbakanı Yemin Etti

Yunanistan’da yapılacak 17 Haziran’daki seçimlere ülkeyi götürecek Danıştay Başkanı Panayotis Pikrammenos, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ın da hazır bulunduğu dini törenle yemin ederek görevine başladı.

Yeni kabine ise yarın saat 10:00'da yemin edecek.Yunanistan’da 6 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından hükümet arayışlarının sonuç vermemesi üzerine yeniden seçim kararı alınması üzerine bugün ülkeyi seçimlere götürecek Danıştay Başkanı Pikrammenos, başbakanlığa getirilmişti. Pikrammenos bu akşam kabinesini oluşturacak. Yarın sabah ise yeni hükümet göreve başlayacak.Bu arada yeni başbakanın kabinesinde görmek istediği isimleri aramaya başladığı bildirildi.

Buna göre eski Danıştay Başkanı Geraris’in Adalet Bakanlığı, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Fragulis Fragkos Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı’na ise eski bakanlardan Petros Molivyatis’in getirilmesi bekleniyor. Başbakan Pikrammenos, yemin töreninin ardından eski Başbakan Lukas Papadimos’tan ülkenin son durumuna ilişkin bilgilendirilecek.

“BOL Şekerli Kahve İSTERİM”

Yunanistan Başbakanı Panayotis Pikrammenos, bugün saat 15:30’da Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ı makamında ziyaret ederek yeni görevi kendisine tebliğ edildi. Pikrammenos, Papulyas ile tokalaştıktan sonra yaptığı espri ile gazeteciler ve Cumhurbaşkanı’na kahkaha attırdı. Herkesin “Bu göreve getirilmem büyük onur.” gibi cümleler beklediği Pikramenos, “Sayın Cumhurbaşkanı bir şaka yapayım: Bugün gazetelerde ismimden dolayı 1974’ten sonra başbakanlığa en layık son kişinin ben olduğumu okudum.” ifadeleri ile herkesi güldürdü. Günlerdir toplantılar ile bunalan Papulyas, ekonomik krizi ve Pikrammenos’un (Başbakan’ın soyadı Yunanca’da ‘acılı, kederli, hüzünlü’ anlamına geliyor) soyadını ima ederek esprili karşılık verdi: “Ben de sizin hoşunuza gidecek bir şey söyleyeceğim. Bize sunacağınız bol şekerli bir kahveyi memnuniyetle kabul edeceğim.” Çiçeği burnunda Başbakan Pikrammenos, “Umarım bu güzelim ülkemiz için yeniden bir canlanma dönemi olur.” diyerek sözlerini tamamladı .