Kredi Yurtlar Kurumu İlgın'da Yapacağı 400 Kişilik Yurdun Temelini Attı

Selçuk Üniversitesi Ilgın Meslek Yüksekokulu bitişiğine Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılması planlanan 400 kişilik yurdun temeli atıldı.

Kredi Yurtlar Kurumu İlgın'da Yapacağı 400 Kişilik Yurdun Temelini Attı
Temel atma törenine Ilgın Kaymakamı Cahit Işık, Ilgın Garnizon Komutanı Kani Köse, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Ilgın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Salih Aydoğan, Ilgın Emniyet Müdürü Ömer Çam, AK Parti Ilgın İlçe Başkanı Yaşar Pınar, Ilgın Müftüsü Şükür Aktoprak, daire başkanları, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ilgın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Salih Aydoğan, okul hakkında genel bilgi verdi. 400 kişilik yurdun kendisini ve birlikte çalıştığı arkadaşlarını fazlasıyla memnun ettiğini ifade eden Aydoğan, yurt binasının yapılmasında emeği geçen yetkililere teşekkür etti. Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral ise “Ilgın merkeze uzak olması sebebi ile öğrencilerin pek tercih etmediği yüksek okulumuzun, bundan sonra daha fazla öğrenciyi ağırlayacağına inanıyorum. Bu yıl tamamlanacak olan ve 10 trilyon lira ile ihale edilen bu yurdumuzun ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum. Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne kadar yaptığımız başvurularda bizi geri çevirmeyen ve bu yurdu ilçemize kazandıran bütün yetkililere teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğitimin, en iyi yatırım olduğunu söyleyen Ilgın Kaymakamı Cahit Işık, “Dünyadaki gelişmiş ülkelerde en büyük sıkıntı genç nüfusun az olmasıdır. Ülkemizde 50 milyon genç nüfus mevcut. Bu gençlerin iyi eğitim görmesi sonunda ülkemizin geleceği parlak olacaktır. Bu okulda okuyan ve inşallah yapımı tamamlandıktan sonra bu yurtta kalan öğrenciler, ülkemize en iyi şekilde hizmet edeceklerdir.” diye konuştu.

Törene katılamayan Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Harun Tüfekçi, Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Baloğlu, İlhan Yerlikaya ve Gülay Samancı ise telgraf göndererek sağlık, mutluluk ve başarı temennilerini iletti. Törende yıl içerisinde yapılan etkinliklerde başarı gösteren öğrencilere onur belgesi ve hediyeler verildikten sonra, temel atma işlemi gerçekleştirildi.

Ilgın Kaymakamı Cahit Işık ile Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, yurdun temelini atmak için butona birlikte bastı. İlçe Müftüsü Şükür Aktoprak’ın yaptığı dua ile temel atma töreni sona erdi .