Çin'de Ortaya Çıkan Pen

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, kent merkezinde bulunan iki alışveriş merkezinde çocuklara çam fidanı dağıttı.

Orman Haftası kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyen Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, toplam bin adet çam fidanı hediye etti. Yalova Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner'in de katıldığı etkinlikte çocuklar için çeşitli yarışmalar ve skeçler de yapıldı.

Minik çocuklara ağaç ve orman sevgisinin aşılanmasını hedeflediklerini dile getiren Mustafa Güner, ''Orman Haftası boyunca halkımızın ormanların önemi, orman yangınları ve halkın ormanlara karşı duyarlı olmaları konularında etkinlikler düzenledik. Bu kapsamda en çok da çocuklara yöneldik'' dedi.

-Armutlu'da sahil düzenlemesi

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, ilçe çapındaki sahilleri düzenleme çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Birkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tavşantepe mevkisinde sahil düzenleme işinin devam ettiğini söyledi.

Birkan, yapılan sahil düzenlemesinin sahil şeridini bir baştan diğer başa rahatlıkla gezme ve dolaşma imkanı sağlayacağını belirterek, ''Yürüyüş yollarımızda yaptığımız düzenlemeler sayesinde sahil boyunca dinlenme alanları mevcuttur. Belirli aralıklarla koyduğumuz spor aletleri ise kullanmak isteyenlere açıktır. İsteyen herkes rahatlıkla şirin ilçemizin sahillerini gezip tadını çıkartırken spor faaliyetlerinden de faydalanmaktadırlar'' diye konuştu.

Kaynak: AA