Çorum'da Keneden İkinci Ölüm

Çorum'un Uğurludağ ilçesinde Kırık Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan bir kişi, hayatını kaybetti.

Çorum'da Keneden İkinci Ölüm
Edinilen bilgilere göre, Çorum'un Uğurludağ ilçesine bağlı Küçükerikli köyünde çiftçilikle uğraşan Yücel Akbulut (48), önceki hafta kendi köyünde KKKA virüsü taşıyan keneler tarafından ısırıldı. İddialara göre, olayın üzerinden birkaç gün geçince baş ağrısı, yüksek ateş ve bulantı şikayetleri başlayan Yücel Akbulut'u yakınları, Uğurludağ Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada ayakta tedavisi yapılan Akbulut, daha sonra tekrar evine gönderildi.

Birkaç gün sonra tekrar rahatsızlanan Akbulut'u yakınları ikinci kez hastaneye götürdü. Uğurludağ Devlet Hastanesi'nde muayenesi yapılan Akbulut, önce Çorum Devlet Hastanesi'ne ardından Ankara'ya sevk edildi.

7 Mayıs'tan itibaren Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi gören Akbulut, bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Yücel Akbulut'un cenazesi, yakınları tarafından hayatını kaybettiği hastaneden alınarak Küçükerikli köyüne getirildi.

Cenaze araçtan indirilmeden önce tabutu taşıyacak olan vatandaşlara eldiven ve maske dağıtıldı. Köyde kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracından alınan Akbulut'un cenazesi köy mezarlığına defnedildi. Defin sırasında Akbulut'un yakınları da mezarı başında sinir krizi geçirdi.

Ergülü Akbulut, babasının mezarı başında "Baba gözlerimizin içine baka baka eridin gittin baba. Doktor 'derdinin ilacı yok' dedi.

Baba, hakkını helal et baba" diyerek gözyaşı döktü.

Cenazeye katılan bazı köylü vatandaşların pantolon paçalarını çoraplarının içine sokarken, köy imanı maske taktı.

Akbulut'un yakınlarından Haydar Akbal, "Cumartesi günü Uğurludağ doktora götürdüm. Çok ateşi vardı. Hiç bakmadan evine götürün dediler. Kan almadılar, röntgende çekmediler. Sadece ağrı kesici iğne yaptılar. Birde ilaç ile gargara verdiler. Daha sonra halasının oğlu Paşa Uğurludağ'a götürdü. Önce Çorum'a ordanda bekletmeden Ankara'ya sevk etmişler. Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Ankara'ya gitmişti bugün cenazesi geldi. Uğurludağ Devlet Hastanesi'nde Doktorlar yeteri kadar ilgilenmediler" dedi.

Kaynak: İHA