Yozgat’ta Biçerdöverler Hasat İçin Yola Çıktı

Yozgat'ta geçimini biçerdöver vasıtasıyla sağlayan işçiler, hasat mevsiminin yaklaştığı bölgelere gitmek için biçerdöverlerini tren katarlarına yüklemeye başladı.

Yozgat’ta Biçerdöverler Hasat İçin Yola Çıktı
Türkiye tarımının büyük bir kısmının hasadını yapan Yozgat'ın Yerköy ve Şefaatli ilçelerindeki biçerdöverciler hasat mevsiminin yaklaştığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Adana'ya gitmek için harekete geçti.

Biçerdöverlerini tren katarlarına yükleyen vatandaşlardan Kamil Ar, Türkiye'de birçok il ve ilçenin büyük bir kısmının hasadını yaptıklarını belirterek, “Yerköy ve Şefaatli ilçelerimiz olmak üzere yaklaşık 2 bine yakın biçerdöver bulunmakta. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde, hasat mevsiminin yaklaşması ile birlikte, bizler de o bölgelere gitmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz.” dedi.

Biçerdöver sahiplerinin, Yerköy ve Şefaatli tren istasyonlarından, tren katarlarına yükleme yaptıklarını ifade eden Ar, "Bölgemizden dışarıya giden biçerdöver sayısı her geçen yıl biraz daha azalıyor. Çünkü teknolojinin gelişmesi ve o bölgelerdeki vatandaşların da biçerdöver alması sebebiyle, o bölgelere giden biçerdöver sayısı azalıyor.” diye konuştu.

Biçerdöver sahibi Kamil Ar, hasat için Türkiye dışında İran, Irak, Suriye ve Rusya gibi ülkelere de gittiklerini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA