Uğurluel: Allah’ın Yeryüzünde Kendisine Ayırdığı Tek Toprak Parçası Kabe’dir

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, “Yüce Allah’ın yeryüzünde kendisine ayırdığı tek toprak parçası Kabe’dir.

Uğurluel: Allah’ın Yeryüzünde Kendisine Ayırdığı Tek Toprak Parçası Kabe’dir
Bu nedenle Kabe’nin yer aldığı Mekke ve hicretin yapıldığı Medine şehirlerinin Müslüman alemi için büyük bir anlamı vardır." dedi.

Hande Hanımlar Derneği tarafından Tokat Atatürk Kültür Sarayı'nda iki seans olarak düzenlenen, 'Mekke ve Medine' konulu konferansa katılan tarihçi yazar Talha Uğurluel, slayt eşliğinde sanal ortamda Hz. Adem (as)'den günümüze Kabe'nin kuruluşu ve çeşitli dönemlerde yeniden tamir edilişini, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) yaşadığı yerleri fotoğraf ve gravürlerle anlattı. Mekke şehrinin; Kabe'nin değil, Zemzem Kuyusu'nun etrafına kurulduğunu aktaran Uğurluel, daha sonra Medine hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi. Uğurluel, yaklaşık 3 saat boyunca Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sas)'in dünyaya gözlerini açtığı evi, Kureyşlileri Allah'ın birliğine davet ettiği tepeyi, ilk namaz kıldığı yeri, aylarca evine gelmeyip inzivaya çekildiği mağarayı, Hayber'de namaz kıldığı yeri ve iz bıraktığı birçok bölge ve beldeyi resimlerle anlattı.

Hac ya da umreye gideceklerin, kutsal topraklarda daha bilinçli hareket edebilmeleri için bu tür ön bilgilerin yararlı olacağına dikkat çeken Uğurluel, “Yüce Allah’ın yeryüzünde kendisine ayırdığı tek toprak parçası Kabe’dir. Bu nedenle Kabe’nin yer aldığı Mekke ve hicretin yapıldığı Medine şehirlerinin Müslüman alemi için büyük bir anlamı vardır. Uzun yıllar Osmanlı Devleti'nin himayesinde kalan ve çok iyi korunan kutsal topraklar, bu sayede bugünlere kadar bütün güzelliği ve ihtişamıyla gelebilmiştir. Allah, bugün sanal bir ortamda yaptığımız bu yolculuğu bizzat yaşamayı her Müslüman kuluna nasip etsin.” diye konuştu.