Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Açıkalam Yaptı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Başkanlık sistemi güçlü liderlerin ortaya çıkmasını sağlar. Zayıflar da, 'Buradan biz çıkmayız' diye buna karşı çıkarlar” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Açıkalam Yaptı
Yüksek okul temeli atmak için memleketi Yozgat’ın Çayıralan ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Bu akşam oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçı bütün Türkiye’nin gündeminde. Ben diliyorum ki centilmence bir mücadele olsun, hak eden kazansın. Ben Fenerbahçeliyim, gönlüm Fenerbahçe’den yana ama kim iyi mücadele ediyorsa onun kazanmasını istiyorum. Şampiyonluğu aldığı zaman hak etti, mücadele etti kazandı, dedirtecek bir sonuç ortaya çıkmasını istiyorum. Ortada bir sonuçla değil de etkin bir mücadelede hak edenin kazandığı bir sonuç herkesi daha çok mutlu edecektir” dedi.

Son günlerde kamuoyunda tartışılan başkanlık sistemiyle ilgili değerlendirme yapan Bozdağ, “Başkanlık sistemi Türkiye’nin hayrına, yararına bir sistemdir. Bunu her zaman ifade ettik, yine de ifade edeceğiz. Türkiye’de muhalefet partileri ve bazı çevreler, başkanlık sisteminin tartışılmasından rahatsızlar. Çünkü vatandaş, başkanlık sistemini bilirse detaylı bir şekilde, bu sitemin Türkiye’ye ne kazandırıp ne kaybettireceğine vakıf olursa başkanlık sisteminden yana tavır koyar. O yüzden Türkiye’de başkanlık sistemine karşı ciddi karartmalar uyguluyorlar. Başkanlık sistemi gelirse Türkiye’nin başına ne gibi kötü şeyler geleceğini ilişkin birtakım korkular pompalıyorlar, endişeleri büyütmeye çalışıyorlar ve başkanlık sistemini tehdit gibi göstermeye çalışıyorlar. Başkanlık sistemi Türkiye’nin refahı için, güçlü bir Türkiye olması için en önemli imkanları sunuyor. Türkiye tek başına iktidar dönemlerinde iyi bir noktaya gitmiştir. AK Parti 10 yıldır tek başına iktidar ve Türkiye dünyanın en saygın ülkelerden birisi arasına girdi, bölgesinde ve dünyada etkin ülkelerden biri hale geldi ve ekonomisi güçlendi. Tek başına iktidar ülkeyi güçlü kılıyor, siyasal istikrarı temin ediyor ve ülkenin gücünü her alanda yükseltiyor. Koalisyonlara baktığınızda kriz var; 5 Nisan 1994 krizi, 21 Şubat krizi var. Milletvekili transferleri var, ara rejimler var, muhtıralar var. Başkanlık sistemi dışında bizim bugün uyguladığımız parlamenter sistemin ortaya koyduğu fatura ise 2 fiili darbe, 3 tane muhtıra. Pek çok ekonomik kriz, onlarca koalisyon hükümeti, hukukun ve demokrasinin dışına çıkmış nice tasarruflar ve milletin ödediği faturalar. Başkanlık sistemi, millete fatura ödetmeyen, milletini önünü ve yolunu açan bir sistemdir” dedi.

Başkanlık sisteminin gerçek liderleri ortaya çıkaracağını ifade eden Bozdağ, “Türkiye Sayın Başbakanın güçlü liderliğinde, güçlü iktidarla nasıl güçlü olduysa gerçek liderleri ortaya çıkartan başkanlık sisteminde de güçlü bir iktidar, Türkiye’yi daha güçlü hale getirir. Çünkü delegelerin dediği değil, milletin dediği başkan olur. O yüzden başkanlık sistemi güçlü liderleri ortaya çıkartır. Zayıflar da, 'Buradan biz çıkmayız' diye buna karşı dururlar. Başkanlık sistemi zayıfların, güçlü liderlik özelliği taşımayanların, başkan olmasına lider olmasına da izin vermez” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA