Yozgat’ta Toprağa Gömülü 2 Ceset Bulundu

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde farklı yerlere gömülmüş 2 ceset bulundu.

Yozgat’ta Toprağa Gömülü 2 Ceset Bulundu
İlçede son 13 gün içerisinde gömülü bulunan ceset sayısı 3’e ulaştı.

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde 2 Mart tarihinde kaybolan ve 28 Nisan'da tarlada gömülü olarak bulunan belediye personeli Şinasi Sarıaslan’ın (51) ölüm sebebini araştıran jandarma, bugün biri evin bahçesinde, biri de arazide gömülü olmak üzere 2 ceset daha buldu.

Edinilen bilgiye göre Yenifakılı Belediyesi'nde çalışan Şinasi Sarıaslan, 2 Mart 2012 tarihinde kaybolmuş, ailesi kayıp ilanı vererek aramaya başladı.

28 Nisan'da bir çiftçi tarlasını ilaçlarken yarı gömülü vaziyette bir ceset görünce durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma yaptığı incelemede cesedin Şinasi Sarıaslan’a ait olduğunu ve şahsın bıçaklanarak öldürüldüğünü tespit etti. Olayın ardından soruşturmasını derinleştiren jandarma, olayla ilgili 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların sorgusunda, 2 kişinin daha öldürülerek gömüldüğü belirlendi.

Gece Dursun K.’nin (33) evinin bahçesini kazan emniyet ve jandarma ekipleri bir kadın cesedi bulurken, çöplük mevkiinde bir çam ağacının altında yapılan kazıda ise bir erkek cesedi bulundu. Cesetlerden birinin Mehtap Y.'ye, diğerinin ise ilçede bir gazinoda çalışan kayınbiraderi Ziya Y.'ye (30) ait olduğu tespit belirlendi. Çıkarılan cesetler otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, öldürülen Mehtap Y. ve Ziya Y.’nin cep telefonlarından ailelerine, "Biz birlikte kaçtık, kimse aramasın" diye mesaj gönderildiği iddia edildi.

Yenifakılı İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Uyar, ilçede 3 ceset bulunduğunu, bunlardan birinin belediye personeli olduğunu belirterek, “Personelimiz tarlada ölü olarak bulundu. Güvenlik güçlerimiz çok iyi çalıştı. Bugün 2 ceset daha bulundu. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz” dedi.

3 bin nüfuslu ilçede en büyük sıkıntının gazinolar olduğunu ifade eden Uyar, “3 bin nüfuslu ilçede 4 gazino, 1 bar bulunmaktadır. Gazinolar sabah saat 04.00’e kadar açık kalıyor. Belediye meclis kararıyla bu saatleri 01.00’e çektik” diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İHA