Şüphelilerin İfadesi Doğrultusunda 2 Kişinin Cesedine Ulaşıldı

Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinde, geçen ay belediye çalışanının toprağa gömülü cesedinin bulunmasına ilişkin soruşturmada şüphelilerin ifadesi doğrultusunda 2 kişinin cesedine ulaşıldı.

Ailesinin 2 Mart'ta kayıp başvurusu yaptığı Şinasi Sarıaslan'ın, 28 Nisan'da bir tarlada toprağa gömülü cesedi bulundu. Bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edilen Sarıaslan'ın cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin sorgusunda 2 kişinin daha öldürülerek gömüldüğünü belirleyen jandarma ekipleri, gözaltında bulunan Dursun K'nın ilçe merkezindeki evinin bahçesinde polis ekipleri ile birlikte kazı çalışması yaptı.

Kazı sırasında Mehtap Yılmaz'ın cesedini bulan güvenlik güçleri, çöplük mevkisindeki bir çam ağacının altında yapılan kazıda da kadının kayınbiraderi Ziya Yılmaz'ın cesedine ulaştı.

Cesetler otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Mehtap Yılmaz ve Ziya Yılmaz'ın cep telefonlarından ailelerine ''Biz birlikte kaçtık. Kimse aramasın'' diye mesaj gönderildiği iddia edildi. Şinasi Sarıaslan'ın Yenifakılı Belediyesi'nde, Ziya Yılmaz'ın ise Yenifakılı ilçesindeki bir gazinoda çalıştığı öğrenildi.

Yenifakılı Belediye Başkanı Hüseyin Uyar, yaptığı açıklamada, ilçelerinde bulunan 3 cesetten birinin belediye personeli olan Şinasi Sarıaslan'a ait olduğunu belirterek, ''Personelimiz tarlada ölü bulundu. Güvenlik güçlerimiz çok iyi çalıştı. Bugün de 2 ceset daha bulundu. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz'' dedi.

Kaynak: AA