Oyuncu Cüneyt Türel Hayatını Kaybetti

Oyuncu, yönetmen, seslendirme sanatçısı Cüneyt Türel , hayatını kaybetti.

Oyuncu Cüneyt Türel Hayatını Kaybetti
Bir süredir kanser tedavisi gören Türel'in, bu sabah saatlerinde kaldığı Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi.

Türel'in cenazesi, 3 Mayıs Perşembe günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapılacak törenin ardından, Teşvikiye Camisi'ndeki öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

İstanbul'da 1942 yılında dünyaya gelen Türel, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Tiyatroya Yeşil Sahne ve Gençlik Tiyatrosu'nda başlayan Türel, aynı dönemde İstanbul Üniversitesi Türk Talebe Birliği Gençlik Tiyatrosu'na katıldı.

Türel, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra, 1962 yılında Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu'nda profesyonel oldu. Türel, daha sonra Lale Oraloğlu Tiyatrosu'nda çalıştı.

Türel, 1965 yılında ''Cimri'' oyunu ile 30 yıl boyunca çalışacağı Şehir Tiyatroları'na geçti. 1995 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan ayrılan ve Tiyatro İstanbul bünyesinde bir sezon ''Sanat'' adlı oyunu oynayan Türel, 1975 yılında Ajda Pekkan'ın ''Palavra palavra'' şarkısına düet yaptı.

1995 yılında Işıl Kasapoğlu ve Tilbe Saran ile birlikte Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu'nu kuran Türel, 2007 yılına kadar bu tiyatronun tüm oyunlarında oynadı.

Türel, 1979 yılından bu yana çeşitli sinema, televizyon ve seslendirme çalışmalarını da yaptı .
Kaynak: AA