Şehit Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın İsmi Manavgat'ta Bir Okula Verilecek

Hakkari Şemdinli'de şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın ismi, Evrenseki Belediyesi'nin, geçen yıl yapımı için Antalya Valiliği ile protokol imzaladığı Evrenseki Sağlık Meslek Lisesi'ne verilecek.

Şehit Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın İsmi Manavgat'ta Bir Okula Verilecek
Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, vatan savunmasında şehit olan Şarlak'a Manavgat halkı olarak minnettar olduklarını belirtti.

Barut, "Yapımı devam eden okulumuza şehidimizin ismini vererek şehit Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın isminin ölümsüzleşmesini istiyoruz." dedi.

Şehit anne ve babası Uğur-Gülderen Şarlak çifti, şehit oğullarının isminin bir eğitim ve öğretim yuvasına verilmesinden onur duyacaklarını söyledi.

Kendisinin de bir öğretmen olduğunu hatırlatan şehit annesi Gülderen Şarlak, şehit annesi olduğu için gurur duyduğunu söyledi.

Oğlunun kitap okumaya çok düşkün olduğunu ve okuduğu kitaplarda önemli gördüğü kısımları hep altını çizdiğini belirten anne Şarlak, oğlunun isminin bir okulun kütüphanesinde de çok yaşamasını istediğini kaydetti.

Şarlak, "Ağlayarak oğlumun katillerini sevindirmek istemiyorum. Bir şehit annesi olarak oğlumla gurur duyuyorum. Allah mekanını cennet etsin. Yüce dinimiz 'Şehitler için diridir' buyuruyor. Ahmet'im ruhu hep yanımızda olacak. Şehit oğlumun isminin bir okula verilmesi bize gurur verir. Üç ay önce kızım Çiğdem'in düğünü olmuştu. Manavgat halkına şehidine sahip çıktığı için minnettarız." diye konuştu.

Öte yandan, 5 yıl önce Dağlıca'da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın ismi de yaptırılan bir ilköğretim okuluna verilmişti .