Şanlıurfa'da Liseler Arası Bilgi Yarışması

Şanlıurfa’da Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Liseler Arası Bilgi Yarışması düzenlendi.

Şanlıurfa'da Liseler Arası Bilgi Yarışması
‘Gençler Bilmeli Geleceğe Yön Vermeli’ sloganı ile yapılan yarışmaya 49 lise katıldı.

Finalde Özel Çağlayan Murat Fen Lisesi birinci, Özel Çağlayan Murat Anadolu Lisesi ikinci, Şanlıurfa Fen Lisesi ise üçüncü oldu. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen ‘SODES Çiçekler Solmadan-4 Projesi’ kapsamında birçok etkinlik yapıldı. Yürütülen çalışmalar ile polis-öğrenci iletişimine destek sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında bilgi yarışması, mesleki eğitim kursları ve sporsal aktivite düzenlendi.

Proje kapsamında yapılan Son etkinlik Liseler Arası Bilgi Yarışması oldu. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği tarafından 49 lisenin katılımı ile yaklaşık bir ay önce başlayan Liseler arası bilgi yarışmasının finali bugün yapıldı. Yarışmanın finaline Özel Çağlayan Murat Fen Lisesi, Özel Çağlayan Murat Anadolu Lisesi ve Şanlıurfa Fen Lisesi kaldı. 3 okul kıyasıya yarıştı. Vali Vekili Şaban Erdoğan, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala tarafından ödüllendirildi. Yarışmada birinci olan okul öğrencilerine Notebook hediye edilirken ikinci ve üçünde olan okul öğrencilerine ise kol saati hediye edildi. Yarışma öncesi açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, bu yarışmaların öğrencilerin araştırma şevkini arttırdığını söyledi.

Benzer yarışmaların öğrencilerin ufkunu ve hayal dünyasını geliştirdiğini kaydeden Pala, öğrencilere özgüven kazandırıldığını ifade etti.

Pala yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken Polis Haftası'nı kutladı. İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ise konuşmasında birlik beraberlik mesajı verdi. Güçlü bir toplum için birlikteliğin şart olduğuna vurgu yapan Likoğlu, benzer organizasyonun birlikteliği pekiştirme temennisinde bulundu. Proje kapsamında yapılan etkinliklerin polis- öğrenci iletişimine destek sağlayacağını kaydeden Likoğlu, yarışma ile öğrenci gençliğinin takım ruhunu geliştirerek başarının desteklenmesine katkı sunmayı hedeflediklerini anlattı.

Birinci olan Özel Çağlayan Murat Fen Lisesi Müdürü Ahmet Arslan da öğrencileri ile gurur duyduğunu belirtti.

Okulun yıl içerisinde yapılan müsabaka ve etkinliklerde elde ettiği dereceleri hatırlatan Arslan, "TÜBİTAK projelerinde sağlanan başarı, spor alanlarında yapılan müsabakalarda da yakalandı. Sporda yakalanan başarı bilgi ve Kültür alanında yapılan bilgi yarışmasında da yakaladı. Öğrencilerimize güveniyorum, öğrencilerimizin bize birçok başarı kazandıracağından da eminim. Öğrencilerime gelecek hayatta başarı dilerken Öğrencileri eğiten fedakar öğretmen arkadaşlarımızı gönülden kutluyorum. Öğretmenler, gösterilen başarıların sırrının perde arkasındaki kahramanlardır." diye konuştu.

Bu arada polis tarafından düzenlenen diğer etkinliklerde dereceye giren öğrencilere hediyeleri bu hafta içerisinde verilecek. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan Valilik, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nce desteklenen bilgi yarışması UrfaCTİY AVM’de gerçekleşti. Yarışmayı, Vali Vekili Şaban Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Emniyeti Şube Müdürleri, çok sayıda polis, öğrenci ve veli katıldı.