CHP Yalvaç İlçe Başkanı Ünal Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalvaç ilçe kongresinde 93 delegenin oyunu alan Erkan Ünal başkan seçildi.

CHP Yalvaç İlçe Kongresi Ata Düğün Salonunda gerçekleşti. İl Başkanı Yusuf Erdoğan, eski milletvekili Mevlüt Coşkuner ve delegelerin katıldığı kongrede daha önceden aday olan ve kongre saatinde adaylıktan vazgeçen mevcut ilçe başkanı Kadir Yerli açılış konuşmasında Divan Heyetine önerge vermek isteyen var mı eklindeki sorusuna rakibi Erkan Ünal’ın ‘Siz kendi önergenizi okuyun, ben daha sonra kendim okuyacağım’ sözleri ile gerginlik yaşandı. İlçe Başkanı Yerli, “Önergeniz varsa verirsiniz burada oylama yapılır. Divan teşekkülü oluşmadan kimse söz alamaz” şeklindeki cevabı salonda gerginliğe neden oldu. Daha sonra Erkan Ünal’ın önergesi ilçe başkanı tarafından okunarak salondaki delegelerin oyları ile seçilince gerginlik sona erdi.

Divan Başkanlığına Ramazan Başkaya Başkan Yardımcılığına Tokmacık Belediye Başkanı Mevlüt Yürekli katip üyeliğe ise Bağkonak Belediye Başkanı Mevlüt Gürsal seçildi.

Yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunarak ibrasının ardından siyasi konuşmalara geçildi. İl başkanı Yusuf Erdoğan adaylar Kadir Yerli ve Erkan Ünal’ın konuştuğu kongrede adaylardan Yerli sürpriz bir açıklama yaparak adaylıktan çekildiğini söyledi.

3 dönemdir CHP İlçe başkanlığını yürüten Kadir Yerli’nin bu kararı salonda alkışlarla karşılandı.

154 delegeden 93’ünün oy kullandığı kongrede yeşil liste ile seçime giren Erkan Ünal CHP Yalvaç ilçe örgütünün yeni başkanı oldu .
Kaynak: İHA