Mendil Kapmaca Oyuncularından Başkan Cengiz’e Ziyaret

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu bünyesinde kurulan Doğu Anadolu Bölgesi’nin ve Erzurum’un ilk Mendil kapmaca takımı Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret ettiler.

Mendil Kapmaca Oyuncularından Başkan Cengiz’e Ziyaret
Aziziye Belediyesi’nin desteğiyle kurulan Vali Refik Kitapçıgil İlköğretim Okulu oyuncuları, Mendil kapmaca Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi M. Çetin Şengül ile birlikte Başkan Cengiz’i ziyaret ederek, maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

ERZURUM’UN İLK MENDİLKAPMACA TAKIMI
13-27 Mart tarihleri arasında Erzurum Çocuk Oyunları Ligi’ne katılan Vali Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulu mendilkapmaca oyuncuları, Tekman Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), Ziyaettin Fahri Fındıkoğlu İlköğretim Okulu ile birlikte Türkiye’de bir ilk olan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri’nin kulübü olan Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası takımıyla Türkiye Şampiyonası’na katılmak için mücadele ettiler. 4 takımın katıldığı Erzurum liginde birinci olan Tekman YİBO, Türkiye Şampiyonası’nda Erzurum’u temsil etmeye hak kazandı.

CENGİZ: GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI YAŞATILMALI
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, mendil kapmaca, seksek, birdirbir, çelikçomak gibi oyunların çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerini olumlu etkilediğini ifade ederek, Çocuklarımızın bilgisayar ve dijital ortamların zararlı oyunlarından kurtularak, herkesin çocukluğunda var olan bu tür oyunlarla oynamaları geleceğimiz açısından önem arzetmektedir. Güvenli yaşam toplumu açısından bu oyunların geliştirilmesi oldukça önemlidir. Geleneksel çocuk oyunlarının yaşamın bir parçası haline getirilmesi, toplumun sporu sevmesini sağlayacağı ve kuşaklar arası farkların ortadan kalkmasına yardımcı olacağı gibi, sosyalleşme sürecinde de çocukların gelişimine önemli katkı sunacaktır.” ifadelerini kullandı.

Başkan Cengiz, ilçede yapılacak yeni parklarda bu tür sporların gelişimine katkı sunacak alanların oluşturulmasını sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Oyunların gelişimine katkı sağlayan özveri ve fedakarlıklarıyla bu sporları güncelleyerek ayakta tutmaya çalışan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Oktay Yerlikaya’ya, Mendil kapmaca Federasyonu Başkanı Emel Yıldırım’a ve Mendil kapmaca Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi M. Çetin Şengül’e de teşekkür etti.

ŞENGÜL: KULÜP SAYISINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ
Mendil kapmaca Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi M. Çetin Şengül de, Erzurum’da düzenlenen mendil kapmaca oyunlarının oldukça çekişmeli geçtiğini vurgulayarak, Vali Refik Kitapçıgil İlköğretim Okulu, Doğu Anadolu Bölgesi’nin ve Erzurum’un ilk takımı olma özelliğini taşıyor. 4 takımın katıldığı Erzurum Ligi’nde Tekman YİBO birinci oldu ve Türkiye Şampiyonası’nda Erzurum’u temsil etme hakkı kazandı. Bu lige katılan tüm çocuklarımızı ve kulüplerini yürekten kutluyorum.” dedi.

Türkiye’de 15 ilde mendil kapmaca liginin devam ettiğine işaret eden Şengül, Çocuk oyunlarının milli bir proje olduğunu ve Erzurum’da kulüp sayısını arttırmayı amaçladıklarını ifade etti .
Kaynak: İHA