Bursa Gençlik Meclisi Liselilerin Sesi Oldu

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından bu yıl 2.'si yapılan 'Bursa Lise Temsilcileri Buluşması'nda lise öğrencileri, bir araya gelerek eğitim taleplerini dile getirip çözüm yollarını konuştu.

Bursa Gençlik Meclisi Liselilerin Sesi Oldu
Bursa'da ve Türkiye'de ilk 'Lise Temsilcileri Buluşması'nı geçen sene gerçekleştiren Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ikinci toplantıya da yoğun katılımla ev sahipliği yaptı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu'nda düzenlenen buluşmaya, 17 ilçede bulunan liselerin öğrenci meclis başkanları katıldı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, gençleri bir araya getirdikleri için mutlu olduğunu belirtti.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından başlatılan lise temsilcileri buluşmalarının Türkiye'de bir ilk olduğunu anlatan Pala, "Diğer şehirlerde de bu tip toplantıların yapılmasına öncü oluyoruz. Bursa Kent Konseyi, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla Türkiye'nin en güçlü, en aktif, en dinamik kent konseyidir. 32 ayda 3 bin 600 etkinlik yaptık. Bunu toplumsal denge çizgisi anlayışıyla herkese ve her kesimden insana söz vererek başardık. Gençlerin bizlerden daha fazla ve verimli etkinlik yapmasını bekliyoruz. Gençler, Bursa Kent Konseyi ve benzeri kurumların sağladığı imkanlardan istifade etmelidir. Çünkü önümüzdeki yıllarda idari mekanizmalarda yer alacak olacak olan gençlerin düşüncelerini önemsiyoruz" dedi.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Pala, Avrupa'nın sallandığı bir dönemde ülkemizin dimdik ayakta kalabildiğini belirtti.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu ise, okulları ve içindeki yaşadıkları topluma karşı duyarlı olan gençleri tebrik etti.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Darılmazlar ise, politika üretimi alanında en önemli projeleri olan 'Lise Temsilcileri Buluşması'nı ikinci kez düzenlemekten gurur duyduklarını söyledi.

İl Öğrenci Meclisi Başkanı Berkuncan Topaler ise, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Furkan Öksüz tarafından 'Bursa Gençlik Meclisi'nin çalışmaları anlatıldı. Gençlik Meclisi Lise Temsilcisi Ahmet Can Üneş ise 'lise temsilcileri buluşmaları süreci' hakkında bilgi verdi. Daha sonra 'Lise öğrencilerinin eğitim sistemiyle ilgili talepleri' konulu oturuma geçildi. Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Darılmazlar'ın moderatörlüğünü üstlendiği oturumda, lise öğrenci temsilcileri tek tek söz aldı .
Kaynak: İHA