Yurtdışına Kaçırılmak İstenen Lahit Müzeye Teslim Edildi

Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesi Karalgazi köyü civarında İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyon sonucunda ele geçirilen Geç Roma veya Erken Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen lahit, Karaman Müze Müdürlüğü'ne nakledildi.

Yurtdışına Kaçırılmak İstenen Lahit Müzeye Teslim Edildi
Karaman Müze Müdürlüğü'nde bir toplantı düzenleyen Vali Süleyman Kahraman,
İl Jandarma Komutanlığı’nın, başarılı bir operasyonla tarihi bir değerin kaçırılmasına engel olduğunu söyledi.

Kahraman, "Karalgazi köyü, Obrukaltı mevkiinde bulunan lahit Karaman Müze Müdürlüğümüze teslim edildi. Kadim bir şehirde, kadim topraklar üzerinde yaşıyoruz. Bu topraklar bereketli topraklar. Aynı zamanda bu kadim toprak, binlerce yıllık tarihi de bağrında taşıyor. Bu, ülkemiz için büyük bir zenginlik. Zira milletlerin varlığı kültür ve sanat dünyasındaki zenginliğine bağlı.” dedi.

Vali Kahraman tarihi ve kültürel zenginliği korumak için de hiç kuşkusuz bir kültürel ve tarih bilincine sahip olmak gerektiğini ifade ederek tarihi eser kaçakçılığının bir anlamda bu ülkenin kültürel zenginliğini ve kültürel geleceğini sadece paraya kurban edilmesi olarak gördüğünü dile getirdi. Vali Kahraman, “Oysa bu değerlere sahip çıkabildiğimiz ölçüde kendimiz olabiliriz. Eğer bu değerleri tanırsak yorulmadan, yılmadan yaşamayı öğrenebiliriz. Çünkü tarih bize bir şeyler öğrettiği için önemlidir.” diye konuştu.

Karaman Müze Müdürlüğü'ndeki toplantıya Vali Kahraman’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hayrettin Aslan, Müze Müdür Vekili Süleyman Baycan ve basın mensupları katıldı.