Ağaçbeyli Belediyesi'ne Haciz Şoku

Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Ağaçbeyli Belediyesi haciz nedeniyle hizmet veremez hale geldi.

Ağaçbeyli Belediyesi'ne Haciz Şoku
Yaklaşık 3 ay önce Fransa'ya kaçtığı iddia edilen Başkan Turgay Tirit'in kestiği çekler yüzünden haciz şoku yaşayan belediye, su parası dahi tahsil edemez duruma düştü

Uşak Valiliği, yaşanan haciz şoku ve Başkan Tirit'in yurtdışına kaçtığı iddiası üzerine idari soruşturma başlattı. Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı bin 136 nüfuslu Ağaçbeyli belde belediyesinde haciz şoku yaşanıyor. Önceki gün belediyeye gelen haciz memurları ödenmeyen borçlar yüzünden başkanlık makamındaki koltukları, belediyedeki tüm bilgisayarları ve demirbaşları haczetti. Bilgisayarlar ve eşyalar haczedilince belediye hizmet veremez hale geldi. Belediyede haczedilmeyen sadece makam koltuğu ile masasıkaldı.

Bu arada, 3 Ocak 2012 tarihinde Fransa'ya kaçtığı ve o günden buyana beldeye uğramadığı öğrenilen Belediye Başkanı Turgay Tirit'in halen raporlu olduğu ve maaş almaya devam ettiği iddia edildi.

SORUŞTURMA AÇILDI

İddiaya göre, Belediye Başkanı Turgay Tirit, yaklaşık 3 milyon TL'yi aşan şahsi borçları ve özel işlerinde belediye çeklerini kullandığı için 3 Ocak günü Fransa'ya kaçtı. Tirit'in 3 Ocak tarihinden sonra bir daha beldeye uğramadığı ve halen Fransa'da olduğunu belirten Ağaçbeyli Belediye Başkan Vekili Musa Boyar, "Haciz yüzünden hizmet veremez hale geldik. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz. Başkan Tirit hakkında şahsi işlerinde belediyenin çeklerini kullandığı gerekçesiylesuç duyurusunda bulunduk" dedi.

Yaşanan olumsuzluklar yüzünden belde halkının mağdur olduğunu ve su parası dahi tahsil edemediklerini anlatan Musa Boyar, "Başkan yurtdışına giderken bana vekalet bıraktı. Sağlık sorunları nedeniyle Fransa'ya gittiğini söyledi.

Sadece kendisi değil çocuklarını da götürdü. Kendi şahsi işleri için belediyenin çeklerini kullandığını öğrendik. Her gün bir haciz ihbarıyla karşılaşıyoruz. Geçen yıl yapmayı planladığı ancak yapmadığı festival için belediyenin çeklerini kullanmış.Bu çekler ödenmeyince belediyedeki tüm eşyalar iki gün önce haczedildi. Biz kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Valilik idari soruşturma açtı. Bilgisayarlar haczedildiği için su parası dahi tahsil edemiyoruz. Böyle giderse borç yüzünden elektrikler kesilecek ve belde halkı hem susuz hem elektriksiz kalacak. Şuanda birikmiş yaklaşık 20 bin TL elektrik borcumuz var. Bunu yapılandırmıştık. Ancak vatandaşlardan tahsilat yapamadığımız için o parayı da ödeyemiyoruz. Yetkililerden bu konuda destekistiyoruz. En azından biriken elektrikborcumuzun ödenmesine destek olsunlar. Şuanda belediyenin acil olarak ödenmesi gereken yaklaşık 100 bin TL borç var. Toplam borcun ise yaklaşık bir milyon TL'yi bulduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Ağaçbeyli Beldesinde 29 Mart 2009'daki yerel seçimlerde AK Parti'den aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Turgay Tirit seçimlere Demokrat Parti'nin (DP) adayı olarak girmiş ve başkan seçmişti. Mazbatasını alır almaz AK Parti'ye geçen Tirit, 'parti disiplinine uymadığı' gerekçesiyle Mart ayı içerisinde partiden ihraç etti

Ağaçbeyli Belediyesi'nde vatandaşlar ise Başkan Tirit'e tepki göstererek sorunların çözüme kavuşturulmasını istiyor. Vatandaşların çoğu konu hakkında kameralara açıklama yapmaktan kaçınırken bazıları da olası elektrik ve su kesintilerinin beldeyi zor duruma sokacağınıbelirtiyor. Sivaslı ilçe Kaymakamı Kepçeli ise konu hakkında soruşturma açıldığını ifade ederek belde halkının mağdur olmaması için gerekli çalışmaların başlatıldığını bildirdi .
Kaynak: İHA