5.Kristal Klaket'in Ödül Gecesi Pazartesi Günü Yapılacak

Kristal Klaket Kısa Film Yarışması’nın ödül gecesi için geri sayım başladı.

5.Kristal Klaket'in Ödül Gecesi Pazartesi Günü Yapılacak
9 Nisan Pazartesi günü saat 21.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek törende ödüller sahiplerini bulacak. Sinema yazarı ve eleştirmeni Atilla Dorsay’a ‘Onur ödülü’ verileceği gecede ünlü sanatçılar Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio sahne alacak.

Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen 5. Kristal Klaket Kısa Film Yarışması’nda sona yaklaşıldı. Yarışmaya katılan 382 film arasından toplam 37 film finalde yarıştı. Kurmaca, Belgesel ve Animasyon kategorilerinde ödüllerin verileceği yarışmada kazananlar ödül töreninde açıklanacak. Büyük ödül New York Film Akademisi’nde sinema eğitimi olacak.

9 Nisan 2012 Pazartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek ödül töreninde birinciler, hem para ödülü hem dünyanın en saygın film akademilerinden biri olan ve Hollywood’un söz sahibi yönetmen, görüntü yönetmeni ve senaristlerini yetiştiren New York Film Akademisi’nde toplam 8 haftalık sinema eğitimi almaya hak kazanacak.

Kurmaca: Birinciye NYFA’da 8 Haftalık Sinema Eğitimi + 5.000 TL, İkinciye 4.000 TL, Üçüncüye 3.000 TL, İki Filme Jüri Özel Ödülü ve 1.000 TL
Belgesel: Birinciye NYFA’da 8 Haftalık Sinema Eğitimi + 5.000 TL, İkinciye 3.500 TL, Üçüncüye 2.500 TL
Animasyon: Birinciye NYFA’da 4 Haftalık Sinema Eğitimi + 5.000 TL, İkinciye 3.000 TL, Üçüncüye 2.000 TL

FİLMLERİ ÖNEMLİ İSİMLER DEĞERLENDİRDİ

Yarışmanın jüri üyeleri arasında Kurmaca dalında Derviş Zaim, Hamdi Alkan, Ali Sürmeli, İpek Tuzcuoğlu, Aydan Şener, M. Nedim Hazar, Hüseyin Sorgun bulunuyor. Belgesel dalında Avni Özgürel, Mithat Bereket, Fikret Hakan, Nebil Özgentürk, Savaş Karakaş ve Prof. Dr. Sadık Kara yer alırken; Animasyon dalında ise filmleri Hüseyin Yıldız, Esin Orhon, Selman Gülen, Dr. Mustafa Mencütekin ve Rayif Sevimli değerlendirdi.
Kristal Klaket Tertip Heyeti Başkanı Kenan Işık, genç dimağların sinemaya yönelmelerini heyecanla karşıladıklarını belirtti.

Gelecek adına oldukça ümit vadeden bu yönelimin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Işık, “Gelen filmlere baktığımızda ortaya çıkan tablo bizleri oldukça sevindirdi. Gerçekten çok kaliteli filmler var. Kristal Klaket ekibi olarak önümüzdeki yılların Türk Sinemasının konuşulduğu yıllar olacağını hissediyoruz.”dedi.

ATİLLA DORSAY’A ONUR ÖDÜLÜ VERİLECEK

Sinema, sanat ve basın camiasından önemli isimlerin katılacağı ödül gecesi oldukça renkli görüntülere sahne olacak. Sinema yazarı ve eleştirmeni Atilla Dorsay’a onur ödülü verileceği gecede ünlü müzisyenler Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak .