Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kocaeli'nde.Gül, valilik ve büyükşehir belediye başkanlığını ziyaret edecek. Fevziye Camii'nde cuma namazı kılacak olan Gül, garnizon komutanlığı, av köşkü ve Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaretinin ardından Antikkapı Restoran'da akşam yemeğine katılacak.

( 11.00-12.10-13.15-16.00-16.45-17.30-19.45) TBMM Başkanı Cemil Çiçek İzmir'de. Çiçek, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) tarafından düzenlenecek olan '29. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'na katılacak. (11.00)Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Cevahir Otel'de düzenlenen ‘1. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'ne katılacak. Erdoğan, Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker ve Pakistan Tahrik-i İnsaf Hareketi Lideri İmran Han'ı ayrı ayrı kabul edecek. Erdoğan, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi ile görüşecek. (10.30/14.30/15.30/16.30) Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan TOBB’da Türk-Arnavutluk İş Forumu’na katılacak. Babacan ayrıca TOBB ETÜ'de, Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi, TOBB Sanayi Odaları Konseyi ve Yüksek Koordinasyon Kurulu toplantısına katılacak. (11.00-14.00) Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yemen Kamu Sağlığı ve Nüfus Bakanı Ahmed Qassim Al-ansı ile görüşecek. (12.00) 1


2 Eylül darbesine ilişkin davanın görülmesine Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.30) Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakkari Şemdinli'de şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın Manavgat'ta cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazına katılacak. Arınç, Alanya'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve belediye başkanları ile bir araya gelecek. (13.00-17.00) Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Adıyaman’da, valiliği ziyaret edecek, MÜSİAD şubesinin açılışını yapacak. (10.30-11.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bir dizi ziyaretler için Çorum'a gelecek. İlk olarak 16'ncı Türkiye Çocuk Zirvesine katılacak olan Şahin, daha sonra iş adamı Ahmet Akdağ tarafından yaptırılan huzurevinin açılışını gerçekleştirecek.Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Samsun’da, 19 Mayıs Ferdi Spor Salonu ile Canik Cimnastik Salonu'nun temel atma, Alaçam Şadiye-Muzaffer Turhan Anadolu Lisesi ve Spor Salonu'nun açılış törenlerine katılacak. (10.30-17.30-14.30) Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Şanlıurfa’da, 2011 yılı değerlendirme ve 2012 yılına stratejik bakış toplantısının açılışında konuşacak. (09.45) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki, Bingo’nun 25. yıl kutlamaları ve Ar-Ge Merkezi açılış törenine katılacak. (09.30-13.30)Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni teşvik sisteminin detaylarını, uygulama usul ve esaslarını basın toplantısı ile kamuoyuna açıklayacak. (09.30)Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuracak. (11.00) Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyarbakır'da sempozyuma ve 'ilahiyat fakülteleri dekanlar toplantısı'na katılacak. Görmez, öğlenden sonra Diyarbakır’daki kanaat önderleriyle bir araya gelecek. (10.00)İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya devam ediliyor. (09.00)

Muğla'da meydana gelen öğrenci olaylarında polis kurşunuyla öldürüldüğü iddia edilen Şerzan Kurt davası Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilecek. (11.00)
Taşları oturmayan İstiklal Caddesi’ne ‘tünelden’ çözüm (Özel)
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstiklal Caddesi’nde sürekli bozulan parke taşlarına kalıcı çözüm bulmak amacıyla caddenin altından geçen tarihi su tünelinde bakım onarım çalışmasına başlıyor. Osmanlı döneminden kalma tünel içeriden prekast beton ile kaplanacak, hem tarihi değeri korunacak, hem de zemin stabil hale getirilecek.Yazıcıoğlu, terör ve terörün darbeye çanak tutmasını hücrede işte böyle yazmış (Özel)
Helikopterin düşmesi sonucu 5 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybeden BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra Mamak Cezaevi’nde savunmasına hazırlanırken aldığı notlar ortaya çıktı. Yazıcıoğlu’nun kaleme aldığı notlarda 12 Eylül’ün geliş sürecini sosyolojik bir dille anlatan yazı dikkat çekiyor.