Cumhurbaşkanı Gül İle Başbakan Erdoğan'dan Şehit Ailesine Başsağlığı Telgrafı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari Şemdinli'de şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın anne ve babasına başsağlığı telgrafı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Gül İle Başbakan Erdoğan'dan Şehit Ailesine Başsağlığı Telgrafı
Şehit Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın babası Uğur Şarlak, şehit olan oğlunun acısını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği telgrafla paylaştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'ü, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden tanıdığını belirten şehit babası Şarlak, Başbakan Erdoğan'ın, gönderdiği telgrafın yanısıra telefonla da arayarak taziyerlerini ilettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Erdoğan'ın taziye mesajlarının kendisine güç verdiğini belirten Şarlak, oğlu ile en son 3 gün önce telefonla görüştüğünü söyledi.

Baba Şarlak, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü İstanbul Üniversitesi'nde İktisat Fakültesi'nde okurken tanırım. Sayın Cumhurbaşkanımız bizden 2 sınıf üstte idi. Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın ve meclis başkanımızın taziye mesajları beni çok duygulandırdı. Acımıza ortak olduğu için devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmasınlar." diye konuştu.

Oğlunun, Hakkari'ye 3 günlüğüne gittiğini belirten Şarlak, şehit oğlunun Jandarma Özel Hareketi'nde görev yaptığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, şehit ailesine gönderdiği mesajında şöyle dedi: "Değerli oğlunuz Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın, mukaddes vatan görevini yaparken şehit olmasından derin üzüntü duydum. Vatanın bölünmez bütünlüğü ülkenin huzuru ve esenliği için şehit olan Ahmet Ozan Şarlak milletimizin gönlünde saygın yer edinmiştir. Şehitlik mertebesine ulaşarak, Türk milletine mal olan evlatlarımızın emanetine kararlılıkla sahip çıkacağız. Milletimiz, kahraman şehidini hiç bir zaman unutmayacaktır. Sonsuza kadar saygı ve sevgiyle hatırlayacaktır. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet size ve ailenize başsağlığı ve sabırlar dilerim."