Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bu şehitler kervanının ilki değil, sonu da olmayacak. Bu memleket için, bu memleketin geleceği, bağımsızlığı ve özgürce yaşaması için canını hiçe sayan birçok şehidimiz var. Onların hepsine de Allah'tan rahmet diliyorum'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Antalya'nın Manavgat ilçesinde hayırsever Ayşe Kasapoğlu tarafından yaptırılan caminin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın dün Hakkari'deki çatışmada şehit düştüğünü hatırlatarak, ''Dünden bu yana aldığımız bir haber bizi fevkalade üzdü. Şehitler kervanına Manavgat'tan Ahmet Ozan Şarlak isimli bir üsteğmenimiz katıldı.

Cenazesi geldi. Biraz sonra ailesine de taziyeye gideceğim'' dedi.

Şehit üsteğmenin cenazesinin yarın toprağa verileceğini bildiren Arınç, şöyle konuştu:

''Gerçekte onlar diridirler. Ayet-i kerime hükmünce vatanı, milleti ve bayrağı için canını feda etmiş şehidimizi son yolculuğuna uğurlayacağız. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimizin ailesine, kardeşlerine ve hemşehrilerine başsağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin, milletimizin başı sağolsun. Bu şehitler kervanının ilki değil, sonu da olmayacak. Bu memleket için, bu memleketin geleceği, bağımsızlığı ve özgürce yaşaması için canını hiçe sayan bir çok şehidimiz var. Onların hepsine de Allah'tan rahmet diliyorum. Üzüntülüyüz ama bu memleketten bir şehidin daha çıkması bize gurur veriyor. İnşallah Rabbim ülkemizdeki bu fitneyi bir an önce bitirsin, bu hainler, bu alçaklar kıpırdayamaz hale gelsinler. Askerimiz de polisimiz de kadınımız, kızımız, masum insanlarımız da bunların alçakça kurşunlarına hedef olmaktan bir an önce kurtulsunlar.''

Şehidin acısının kalplerde yaşandığı bir günde Manavgat'ta bir hayırsever tarafından yaptırılan caminin açılacağını anlatan Arınç, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Camide kız Kur'an kursu da bulunduğunu hatırlatan Arınç, bu kursun, kadın ve kızların Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesinde çok yararlı olacağına işaret etti.

-''Hayır yapmak için yarışa giren insanlarımız var''-

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'deki hamiyetli ve gayretli insanların çokluğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Hayır yapmak için yarışa giren insanlarımız var. Türkiye'nin bir çok bölgesini biliyorum. Onlarca, yüzlerce, binlerce insanımız yıllardır hayır yapıyor. Bugün Türkiye'de hayırseverlerimiz, camiler, okullar ve Kur'an kursları yapıyorlar. İlahiyat fakülteleri, fen, endüstri meslek ve güzel sanatlar liseleri ile onlarca imam hatip lisesi yapılıyor. Bu söylediklerimin kamu eliyle yapılması halinde Türkiye'nin bugünkü bütçesinin birkaç defa daha büyük olması lazım. Devletin kasasından çıkarak bu işler yapılsa, emin olun yarısı yapılamaz. Vatandaşımız koşuyor sağlık ocağı yapıyor, vakıf kuruyor, hayır hizmetlerinde diyerek kamunun yükünü hafifletiyor. Ecdadımız da yüzyıllar boyunca mallarını hayır işlerinde kullanmış.''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hayırsever Ayşe Kasapoğlu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ile birlikte caminin açılışını yaptı. Camiyi gezen Arınç, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Arınç, şehit üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın evinin önünde kurulan taziye çadırını da ziyaret ederek, şehidin babası Uğur Şarlak'a başsağlığı dileğinde bulundu .