Türk Polis Teşkilatının Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları Başladı

Türk Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde açılan 'polis sergisi' ile başladı.

Etkinliklerin bu yıl bir hafta süreceğini söyleyen İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, sergiyi gezerek polis malzemelerini inceledi. Türk Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümü kutlamaları başladı.

Bir hafta sürecek İstanbul'daki kutlamalar kapsamında ilk olarak Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde polis sergisinin açılışı, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından yapıldı. Açılışta bir konuşma yapan Hüseyin Çapkın, bu sene kutlamaların bir hafta süreceğini söyledi.

Polis teşkilatının her geçen gün itibar ve prestij kazandığını belirten Çapkın, “Anketlerde bunu çok rahat görüyoruz ki polis artık halkın güveni, halkın nezdindeki itibarı dolayısıyla ilk sıralarda yer almaktadır. Polis, bu seviyelere senelerce halka hizmet ederek, sokakları tırmalayarak, gece gündüz koşarak geldi, bundan sonra da böyle olacak. Biliyoruz ki halka ne kadar hizmet edersek, onların mağduriyetini ne kadar giderirsek, hırsızını, gaspçısını ne kadar yakalarsak, ne kadar haklının yanında olursak ve haksızlığa uğradığı zaman failini yakalar kamuoyunun önüne koyarsak biliyoruz ki o kadar çok itibar, prestij ve destek kazanacağız.” dedi.

Hiçbir zaman insanlara tepeden inmeci yöntemlerle bakmadıklarının altını çizen Çapkın şöyle konuştu: “İnsanımıza hep onların hizmetinde olduğumuzu anlattık, gösterdik ve ispatladık. Bundan sonra da amacımız bu olacak ve bu doğrultuda çalışacağız. İstanbul olarak 15 milyon nüfuslu mega kentimizde 40 bine yakın mensubumuz ile gece gündüz bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı medya aracılığıyla da halkımızla paylaşıyoruz. Her şeyimiz açık halkımızın gözü önünde.” Konuşmanın ardından Emniyet Müdürü Çapkın, emekli meslek büyüklerine ve şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere plaket ve hediye takdim etti. Serginin açılışını yapan Çapkın daha sonra şube müdürlüklerinin malzemelerinin sergilendiği sergiyi gezdi. Geziye televizyon dizilerinde oynadıkları polis tiplemeleriyle vatandaşların sevgisini kazanan Oktay Kaynarca ve Zafer Ergin ile dolaşan Çapkın, birim amirlerinden bilgi aldı. Kendi portresinin kara kalem çalışması önünde gazetecilere poz veren Çapkın, güven timleri ve trafik şube müdürlüğü stantlarında incelemelerde bulundu.