Türk-eğitim Sen, Öğretmenlere Yönelik Şiddet Olaylarını Kınadı

Türk-Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçmen, dizi karakterleri öğrencileri şiddete yönelttiğini savundu.

Türk-eğitim Sen, Öğretmenlere Yönelik Şiddet Olaylarını Kınadı
Türk-Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçmen, öğretmenlere yönelik son günlerde artan şiddet olaylarını dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Nerdeyse her gün öğretmenlerin sözlü veya fiziksel saldırıya uğradığını belirten Seçmen, "son günlerde öğretmenlere yönelik şiddet büyük artış gösterdi. Merdeyse her gün eğitim ve bilim yuvalarımızda öğretmenler sözlü ya da fiziksel saldırıya uğramaktadır. Gün geliyor bir öğrenci öğretmeni bıçaklıyor, veliler ellerinde sopalarla öğretmenlere meydan dayağı atıyor. Kütahya'da bir öğretmenimizin öğrencisi tarafında bıçakla yaralanması, İstanbul Esenyurt'ta bir öğretmenimizin öğrencisi tarafında diğeröğrencilerin gözü önünde bıçaklı saldırıya uğraması, Sakarya'da bir velinin öğretmeni tekme ve yumruklarla dövmesi öğretmenlere yönelik saldırıların hız kazandığını gözler önüne sürmektedir" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e seslenen Seçmen, "Sayın Dinçer ne zaman makam odasından dışarı çıkacak, kendi personeli ile kucaklaşacak ve onları sahiplenecektir? Bakan Dinçer ne zaman bu konuda önlem alınması için Bakanlığın üst seviyede allarıma geçirecektir" dedi.

"ÖĞRETMENLER DEĞERSİZLEŞTİRİLDİ"
Öğretmene yönelik şiddeti münferit olaylar gibi göremeyeceklerini kaydeden Türk-Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçmen, "öğretmenler yıllardır öğrenci ve veli şiddetine maruz kalmaktadır. Bunun nedeni de; öğretmenlerin bir paçavra gibi kenara atılması, etkisizleştirilmesi, değersizleştirilmesi, korunup, kollanmamasıdır. Öğretmenleri çok maaş alıp, az çalışıyormuş gibi kamuoyuna lanse edenler, öğretmenlerin maddi ve özlük haklarını hiçbir şekilde savunmayanlar, sözleriyle öğretmenleri incitenler,onları küçümseyip, hor görenler okullarda öğretmenlere yönelik uygulanan şiddetin bir numara sorumlularıdırlar" diye konuştu.

DİZİ KARAKTERLERİ ÖĞRENCİLERİ ŞİDDETE YÖNELTİYOR
Okullarda güvenlik önlemlerinin yetersizliğine değinen Seçmen, "okullarda güvenlik, nöbetçi öğretmenler eliyle sağlanmaya çalışmaktadır. Öğrencilerin dizi karakterlerine özenmesi, onlar gibi davranması, şiddet içerikli görüntüler, haberler, dizi ve filimler de öğrencileri şiddete yöneltmektedir" diye konuştu.

Kaynak: İHA