'Kalecik'te Kırsal Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Projesi' - Ankara

Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Kalecik'te Kırsal Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında 'Kırsal Turizm İçin Ekonomik Diyalog Talep Çalıştayı' düzenlendi.

'Kalecik'te Kırsal Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Projesi' - Ankara
Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği ve Kalecik Kaymakamlığı'nın yürüttüğü 'Kalecik'te Kırsal Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Projesi'nin 'Kırsal Turizm İçin Ekonomik Diyalog Talep Çalıştayı', Kalecik Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Çalıştaya Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Ankara Turist Rehberleri Derneği üyeleri ve tur operatörleri katıldı.

Ayrıca Yörem Konukevi'nde Kalecik'in yöresel lezzetlerinin sunulduğu bir kahvaltı yapıldı. Kahvaltıya, Kalecik Kaymakamı İsmail Bayata, Kalecik BelediyeBaşkanı Nevzat Şahin ve üyeler katıldı.

Çalıştay öncesi ise şehir turu düzenlenerek, Kalecik'in tarihi mekanları hakkında dernek ve çeşitli kulüp üyelerine bilgiler verildi

Çalıştayda Kalecik'te kırsal turizm potansiyelinin geliştirilmesi için yapılabilecek faaliyetler ele alındı. Üyeler, tarihi önem taşıyan Kalecik Kalesi ve çevresinin değerlendirilmesi, ilçede akarsu alanlarının değerlendirilmesi, karavan turizminin geliştirilmesi, İdris Dağı'nda kış sporlarının ve yamaç paraşütünün yapılması ve şarap tanıtımının yapılması konusunda fikirlerini sundular. Kırsal Turizm İçin Ekonomik Diyalog Arz Çalıştayı kapsamında Kalecik'teki girişimciler, 7 Mayıs'ta BeypazarıBelediyesi'ni ziyaret edecek ve Beypazarı'nda turizm alanındaki gelişmeler yakından izlenecek

Projenin amacı, ilgili kesimlerin katkı ve katılımlarıyla Kalecik'in sosyal, ekonomik, mekansal potansiyelini harekete geçirmek, Kalecik'te doğal ve kültürel kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak, yaşam kalitesini yükseltmek, dinamik ve gelişme eğiliminde bir yerleşim yeri oluşturabilmek ve Kalecik'in sahip olduğu ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyelden yararlanma olanaklarını geliştirmek ve bölge içi-bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmak için bir girişimde bulunmak ve eylem odaklarınıtanımlamak.

Projenin özel amaçları arasında ise, Kalecik'te sürdürülebilir kalkınmanın sağlanabilmesi için ilçenin sahip olduğu doğal ve kültürel değerleri ekonomik değer yaratma süreçlerine dahil etmek, bu kapsamda kırsal turizm odaklı çalışmaları ön plana çıkartarak potansiyelleri harekete geçirmek ve bundan Kalecik halkının azami şekilde faydalanmasını sağlamak yer alıyor.

Kalecik'in kırsal turizm mevcut durum envanterinin oluşturulması, Kalecik'te ve Ankaralı girişimciler arasında ilçenin kırsal turizmpotansiyelinin değerlendirilmesi konusunda farkındalık düzeyinin artırılması, Ankara'da faaliyet gösteren ilgili sektörlerin Kalecik'in gelişmesi ve beklentilerinin tanımlanması, Kalecik'te kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenlerin belirlenmesi proje ile elde edilmek istenenler arasında yer alıyor
Kaynak: İHA