Mamak'ta Asfalt Seferberliği Başladı

Ankara Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü asfalt ekipleri, havaların ısınmasıyla ilçe genelinde bakım, onarım ve asfalt yama çalışmasına başladı.

Mamak'ta Asfalt Seferberliği Başladı
Mamak'ta hava koşullarının çetin geçtiği kış aylarında yıpranan yollar yenileniyor. Mamak Belediyesi’nce gece ve gündüz olmak üzere asfalt yama ekibi oluşturuldu. Ekipler, ilçe genelinde bozulan yollarda onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ağır kış şartlarından dolayı bozulan yolların onarım çalışmalarını tüm ilçeye yayarak sürdürdüklerini belirtti.

Başkan Akgül, vatandaşların ve sürücülerin rahat etmesi ve huzurlu bir ortamda yaşamaları için asfaltlama çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Başkan Akgül, "Ağır kış şartlarından dolayı, yıpranan yollarımızın ekiplerimizce bakım ve onarım çalışması gerçekleşiyor. Fen İşleri Müdürlüğümüzce asfaltların bakım ve onarımı için 5 adet gündüz ekibi 3 adet te gece asfalt yama ekibi oluşturduk. Bakımlı, temiz ve nezih mahallerimiz, caddelerimiz ve sokaklarımızla daha yaşanılır bir Mamak için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.” dedi.

Asfalt çalışmalarının aciliyet sırasına göre belirlenen programlar dâhilinde sürdüğünün altını çizen Akgül, Mamak’ın bütün mahallelerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce başlatılan asfalt seferberliği Tuzluçayır, Yeşilbayır, Harman, Kutlu, Sağduyu Caddesi ve Şahapgürler mahalleleri başta olmak üzere 8 mahallede devam ediyor. Aciliyet durumuna göre belirlenen programlar çerçevesinde asfalt bakım ve onarım çalışması gerçekleştiren ekipler, Mamak’ın dört bir yanında çalışmayı sürdürecek. Mamak Belediyesi, bu yıl içinde 45 bin metre malzemeli yol bakımı, 40 bin metre bordür, 250 bin ton asfalt, 45 bin metrekare tretuvar, iki bin beş yüz metrekare istinat duvarı ve 2 bin metre merdiven yapmayı hedefliyor.