Saakaşvili: Rusya “işgali” Sona Erdirsin, “organı” Kesip Gönderebilirim

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rusya’nın ayrılıkçı bölgeler Güney Osetya ve Abhazya’dan askerlerini çekmesi ve ülkenin toprak bütünlüğünün sağlanması durumunda görevi bırakmaya hazır olduğunu söyledi.

Saakaşvili: Rusya “işgali” Sona Erdirsin, “organı” Kesip Gönderebilirim
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev önceki gün canlı yayında, “Saakaşvili sıfır, boş. Eninde sonunda siyasetten ayrılacak. Bundan sonra ortaya çıkacak diğer siyasi liderlerle ilişki kurmaya hazırız” değerlendirmesinde bulunmuştu.Medvedev’in açıklamalarına cevap veren Saakaşvili, “Benim cevabım çok basit. Eğer onlar işgal edilen toprakları Gürcistan’a vermeye hazırsa, bölgeden askerlerini çekmeye hazırsa, ben bulunduğum her yerden ayrılabilirim. Gürcistan toprak bütünlüğünün sağlanması karşılığında görevimden ayrılabilirim” dedi.

Rus basınında yer alan haberlere göre Saakaşvili, Gürcistan’ın toprak bütünlüğü karşısında vücudunun bir parçasını, ilgilenenlere “kesip göndermeye” de hazır olduğunu söyledi.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin daha önce yaptığı açıklamalarda Saakaşvili’yi “organlarından” asmakla tehdit etmişti. Çok ciddi olduğunu, ironi yapmadığını ifade eden Saakaşvili, “Kim ilgileniyorsa, organlarımın bir parçasını kesip göndermeye hazırım. Bunu da yapmaya hazırım. Bunu ciddi söylüyorum. Yeter ki, onlar askerlerini buradan çeksin.” çağrısı yaptı.
Ağustos 2009’da Rusya ve Gürcistan arasında gerçekleşen savaşın ardından ayrılıkçı bölgeler Güney Osetya ve Abhazya bağımsızlıklarını ilan etti. Rusya’nın dışında birkaç ülke daha ayrılıkçı bölgelerin bağımsızlığını tanırken, Rusya bölgelere askeri üs kurdu.