Lösemi Hastası Hasan Yardım Bekliyor

Mardin'in Ömerli ilçesinde, kendisine lösemi hastası teşhisi konulan lise öğrencisi Hasan Çelik, hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Geçtiğimiz yıl akut lenfoblastik lösemi hastası olduğu tespit edilen Hasan Çelik'e, eğitim gördüğü Mehmet Kavak Lisesi öğretmen ve öğrencileri destek için seferber oldu. Okuldaki öğretmen ve öğrenci arkadaşları, eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan ve Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmeye başlayan Hasan'a destek olmak için harekete geçerek "Hasan'a Can Olalım" adı altında kampanya başlattılar. Öğretmen ve öğrenciler, Hasan'a destek vermek isteyen tüm hayırseverleri, Ömerli ilçesiZiraat Bankası'na açılan hesaba katkı sağlamaya davet ediyor.

Hasan Çelik'in arkadaşları, harçlıklarını, açılan hesaba yatırarak desteklerini gösterirken, işsiz olduğu için maddi sıkıntı çeken baba Zeki Çelik ise çocuğunu iyileştirmek için hayırseverlerin yardımlarını beklediğini söyleyerek, "Her şey çocuğumun derste aniden fenalaşıp hastaneye kaldırılması ile ortaya çıktı. Kendisinin lösemi hastası olduğunu öğrenince dünyamız yıkıldı. Bütün umutlarımızı bağladığımız Hasan'ı iyileştirmek için kıt kanaat biriktirdiğim her şeyimi harcadım. Hayırseverlerden Hasan'ıiyileştirmek için yardım bekliyorum. İlik nakli için bir yıldır bekliyoruz. Bütün çocuklarım tarandı, olmadı. Türkiye'de ilik nakli hala bilinmiyor. Halbuki alınan bir tüp kan hayat kurtarıyor. Bir can söz konusu. Şu an vücudu enfeksiyon kapmış durumda. Ölüm riski var. Lütfen herkes duyarlı olsun" dedi.

Eşi ve dört çocuğuyla İstanbul'a göç etmiş bir ailenin kendilerine tahsis ettikleri tek odada kaldıklarını belirten Çelik, diğer üç çocuğunun eğitim masraflarını karşılamakta zorluk çektiğini ifade etti.

Kaynak: İHA