Yenifakılı Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun Protokolü İmzalandı

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesine Eğitimi Destekleme Derneği tarafından yaptırılacak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasının protokolü imzalandı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ile Dernek Başkanı Mustafa Karacabay'in imzaladığı protokole göre, Yenifakılı Eğitimi Destekleme Derneği koordinasyonunda Meslek Yüksekokul binası, öğrenci yurdu ve lojman inşaatının yapımını üstlendi. Protokol imza törenine Yenifakılı Kaymakamı Selami Kaya, Belediye Başkanı Hüseyin Uyar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Bektaşlı Kasabası Belediye Başkanı Ünal Bulut ve Yenifakılı Eğitimi Destekleme Dernek Başkanı Mustafa Karacabay katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, ilçelerde yüksekokulun kurulduğunu fakat hazır olan her şeyini tamamlayan bu işin altından kalkabilecek yerlere böyle çalışmalar yapıldığını söyledi.

Rektör Uçar, "Yenifakılı ilçemizle ilgili çalışma 2010 yılının sonlarına doğru yapılmış ve bu günlere kadar getirilmiş bir çalışma olduğunu hatırlatmak istiyorum. 2011 yılının başlarından itibaren de somut bir şekilde çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Bugün geldiğimiz nokta itibari ile de öğrencilerimiz orada gerçekten yüksek öğrenime yakışır bir şekilde her şeyi tamam, eksiksiz bir şekilde eğitim öğretim göreceklerine inandığımız ve bu gücü de Yenifakılı ilçesinde gördüğümüz için böyle bir protokole imza attık, hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Yenifakılı Eğitimi Destekleme Dernek Başkanı Mustafa Karacabay da Yenifakılıya yüksekokul yapılması yönünde çalışmalara 6 yıl önce başladıklarını hatırlattı. Karacabay, "Adem Karacabay Anadolu Lisesi’nin açılması ilçemize önderlik yaptı. Bunu halkımıza anlattık, Anadolu Öğretmen Lisesi nasıl hayata geçtiyse Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu'nu da yaparız diyerek halkımızdan destek alarak yola çıktık. Yüksekokul eğitim alanında inşallah Yenifakılı’yı şahlandıracak, yeni yatırımlara da kucak açacağız. Meslek Yüksekokulumuzu da inşallah bu ekiple birlikte yapacağız. Binamızı her şeyi ile tamamlayarak rektörümüze anahtarını teslim edip, biz de öğrencilerimizi orada kucaklayarak eğitime devam edeceğiz." şeklinde konuştu.