Eğitim-bir Sen Ek Ödeme Mağduriyetinin Giderilmesini İstedi

Mersin’de Eğitim-Bir Sen üyeleri öğretmen ve öğretim elemanlarının uğradığı ‘ek ödeme mağduriyetinin giderilmesi’ için faks eylemi gerçekleştirdi.

Eğitim-bir Sen Ek Ödeme Mağduriyetinin Giderilmesini İstedi
Eğitim-Bir Sen Mersin Şubesi üyeleri faks eylemi için merkez postane önünde toplandı. Burada basın açıklaması yapan Eğitim-Bir Sen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum, ‘eşit işe eşit ücret’ düzenlemesi kapsamı dışında bırakılan öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyetlerinin giderilmesi’ talebiyle hükümete çağrıda bulundu. 'Eşit işe eşit ücret' düzenlemesinde, 800 bini aşkın öğretmen ve öğretim elemanının diğer kurumlarda aynı unvanda çalışan bulunamadığı için ‘muadili yok’ diye ek ödeme artışlarında kapsam dışında tutulduğunu hatırlatan Olçum şöyle devam etti:

“Muadilimizi bulamayan hükümet yetkililerine, 'Buradayız ve ülkenin en önemli işini yapıyoruz' demek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kamu çalışanlarının beşte ikisini oluşturuyoruz. Emeğimizin ve alın terimizin karşılığı olan adil bir ücret istiyor, kimseden lütuf beklemiyoruz. ‘Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor’ diyenlere, ‘Eğer büyüme varsa, büyümeyi maaşlarımızda ve mutfağımızda hissetmek istediğimizi belirtiyoruz.” Olçum ve sendika üyeleri Başbakan ve bakanlar ile Mersin milletvekillerine faks çekti .