'Sağlıklı Yaşamda Tam Buğday Ekmeği' Konulu Sunu Yarışması Sonuçlandı

Kütahya Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen 'Tam Buğday Ekmeği' konulu sunu yarışması sonuçlandı.

'Sağlıklı Yaşamda Tam Buğday Ekmeği' Konulu Sunu Yarışması Sonuçlandı
Kütahya Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Türkiye genelinde bilinçli beslenmede; Tam Buğday Unundan yapılan sağlıklı ekmeğin önemini vurgulamak, kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla yapılan ve ülke genelinden bin 148 eserin katıldığı 'Tam Buğday Ekmeği' sunu yarışması sonuçlandı.

Beyaz ekmeğe göre çok daha besleyici ve üç kat daha doyurucu-beş kat daha uzun süre bayatlamayan tam buğday unu ekmeğini, öğrencilerin katkı ve sorumluluğu ile tüm ülke insanın sofrasında yer almasını sağlamak için Türkiye genelinde düzenlenen Tam Buğday Ekmeği konulu sunu yarışmasında ilk 10 dereceye girenler belirlendi.

Yapılan yarışmada Jüri Özel ödülü 'Erika' rumuz adı ile Hakkari Gazi İlköğretim Okulu Öğrencisi Rüveyda Kaya’nın olurken, '1. Tabu' rumuz adı ile Kütahya Atatürk İÖO öğrencisi Ömer Faruk Uslu, 2. 'Bayan Başak' rumuz adı ile Antalya-Kaş Kasabası Şehit Yusuf Polat YİBO öğrencisi Gülsüm Yabacı, 3. 'Tualin Güneşi' rumuz adı ile Muğla-Köyceğiz Pınar İ.Ö.O öğrencisi Recep Çetin, 4. 'Türkiye' rumuz adı ile Muğla-Fethiye Gerişburnu Ömer Aygün İ.Ö.O öğrencisi Kemal Gökmen, 5. 'Habbe' rumuz adı ile Yozgat Fatma Temel Turhan Bilsem öğrencisi Onur Anaç, 6. 'Buse' rumuz adı ile Erzurum-Olur Olur Toki YİBO öğrencisi Meltem Şengül, 7. 'Karadeğirmen' rumuz adı ile Samsun-İlkadım Çatalarmut İÖO öğrencisi Mervenur Karasoy, 8. 'Fırıncı' rumuz adı ile Gaziantep-Şehit Kamil Mehmet Ali Eruslu İÖO öğrencisi Tuba Erbalcı, 9. 'Beyaz Melek' rumuz adı ile Yalova-Çınarcık Çınarcık Atatürk Bilsem Okulu öğrencisi Zeliha Çağla Özkaynak, 10. 'Tambu' rumuz adı ile Muğla-Datça Reşadiye Kazım Yılmaz İÖO öğrencisi Lara Kaya oldu. Dereceye giren ilk üç öğrenciye ödülleri İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ramazan Çekiç tarafından verildi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Murat Fazıl Akkoç, öğrenciler, öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: İHA