Okul Öncesi Sınfların Kalitesi Yükselecek

Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, ''Önce Okul Öncesi Projesi'nin amacı, okul öncesi sınıflarda eğitim gören çocuklara gerekli koşullar sağlanarak, sınıfların nitelik ve kalitesini yükseltmek'' dedi.

Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan ''Önce Okul Öncesi'' projesinin Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildiğini söyledi.

Proje bütçesinin 80 bin 618 lira olduğunu vurgulayan Özmen, proje kapsamında 5 ilköğretim okulunun ana sınıflarının, nitelik ve kalitesinin yükseltileceğini belirtti.

''Projenin amacı, okul öncesi sınıflarda eğitim gören çocuklara gerekli koşullar sağlanarak, sınıfların nitelik ve kalitesini yükseltmek'' diyen Özmen, şunları söyledi:

''Kalitenin yükseltilmesindeki kasıt okul öncesi çocukların gelişimleri için son derece önemli olan, ancak yetersiz kalan teknolojik sınıf donanımları ve eğitici oyuncak, materyalleri oluşturan araç gereçleri iyileştirmek. Bu sayede, okullarımıza modern ve yenilikçi uygulamaları kazandırmak istiyoruz. Projemizin 9 ay sürmesi öngörülmektedir.' '
Kaynak: AA