23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çorum'un ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

Ortaköy ilçesindeki törenler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıt'ına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Halk eğitimi merkezi müdürlüğünün bahçesinde devam eden kutlamalara, Çorum Vali Yardımcısı Ali Sürmeli, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hasan Gürsoy, Belediye Başkanı Ali Ergin ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar kapsamında öğrenciler için balon patlatma, tavşan yürüyüşü, el arabası gibi yarışmalar düzenlendi.

Ortaköy Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin sergilediği halk oyunu gösterileri katımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Osmancık'ta ise, Hükümet Konağı Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törenler, şehir stadyumundaki etkinliklerle devam etti.

Törene, İlçe Kaymakamı İbrahim Küçük, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Levent Öztürk, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ve çocuklarıyla birlikte vatandaşlar katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan kutlamalarda, sportif ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Uğurludağ'da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine, Çorum Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Abdullah Aygün, Belediye Başkanı Adem İpek ve vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerin sergilediği renkli etkinlikler sonunda, Vali Yardımcısı Topoğlu, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: AA