'Türkiye'de Terör Bitecek'

AK Parti'nin Isparta İl Kongresi'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti mayasının bu ülkede tuttuğunu belirterek, terörün de biteceğini söyledi.

Konuşmasına İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden ve cenazesi Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde toprağa verilen eski parlamenter Saadettin Bilgiç'in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Bayraktar, kongreye katılanlara, "AK Parti'yi siz kurdunuz. Onun için burada bu kadar güzel medeni demokratik insan onuruna yakışır ama diri bir kongre yapılmakta. Bizim partimiz milletin partisi milletin kendisidir. Dünyada böyle başka bir parti yok" diye seslendi

Türkiye'nin artık IMF'nin kapısında borç isteyen ülke olmadığını aktaran Bayraktar, "IMF'ye 28 milyar dolar olan borcumuzu 2 milyar dolara indirdik. Dünya iki büyük kriz yaşadı. Türkiye bu krizleri en az zarar görecek şekilde atlattı. Türkiye gıpta ile seyredilen bir ülke. Dünyada verilecek önemli kararlarda Türkiye'nin lafına itibar ediliyor. Zor bir coğrafyada bulunuyoruz. Bir yandan Arap baharı var. Komşu ülkelerde çeşitli olaylar var. Ama Türkiye emin adımlarla ilerliyor. Bu sizin sayenizde oluyor.Artık maya tuttu. Millet bu partiyi kucakladı. Artık terör belasını bitirmek gerekiyor. Allah'ın izniyle onu da bitireceğiz. Bugün artık terörü adım adım bitiriyoruz. Artık teröristler kaçacak delik arıyorlar. Türkiye'de 75 milyon aitlik duygusuyla birleşip bütünleşeceğiz. Düşmanlar çatlasa da patlasa da kalkınmamızı istemeyenler olsa da Türkiye kendi özgüveniyle bunu başaracaktır" görüşünü iletti.

Isparta'da sadece toplu konutta üç bine yakın konut inşa ettiklerini belirten Bayraktar, "Bu yatırımlar devam edecek. Türkiye'nin geldiği konum itibariyle artık çevre ve şehircilik beraber büyümek zorunda. Bakanlık olarak yeniden yapılandık. Ispartamızı da tapu kadastroda çevre düzeninde atık arıtma tesislerinde daha çok inceleyip sık dokumak üzere marka şehir yapmak için emrinizdeyiz. Bizim bakacağımız büyük fotoğraf olmalı. Ufak tefek meselelere takılmayalım. Bizim yolumuz büyük Türkiye yolu. Bizimhedefimiz 2023 yılı. 25 bin dolar gelir 500 milyar dolar ihracat. Kalkınmışlıkta dünyanın en büyük 10. ekonomisi" diye konuştu.

Kongrede Bayraktar'a portresinin olduğu halı hediye edildi .
Kaynak: İHA