Muradiye’de 162 Çocuk Sünnet Ettirildi

Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Beydağı köyünde, sünnet edilen 162 çocuk için düzenlene törende Türkçe ve Kürtçe mevlit okutuldu.

Muradiye’de 162 Çocuk Sünnet Ettirildi
Sünnet olan çocuklara hediyeler verilirken törene protokol üyeleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kutlu Doğum Haftası etkinlileri çerçevesinde İlçe Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü ve Muradiye Devlet Hastanesi işbirliği ile gerçekleştirilen törende, Beydağı köyündeki 162 çocuk sünnet ettirildi. Köydeki taziye evinde yemekli mevlitte, Merkez Camii imamları tarafından Kur-an’ı Kerim, Türkçe ve Kürtçe mevlit ve ilahiler okundu. İlçe Müftüsü Selim Duman, sözde değil özde kardeşlik adına yaptığı konuşmada, “Kardeşlik sıkıntılı günlerde birlik olmaktır. Sevinçli ve kederli günlerde birlik olmaktır. Medineli Ensarların Mekkeli Müslümanlara kucak açtığı gibi, bizlerin de birbirimize kucak açarak, samimi bir kardeşlik bağı kurarak ve bu bağı sonsuza dek sürdürmemiz gerekir. Köyümüzde maddi imkânı olmayan veya hastaneye gidemeyenlerin ayağına Biz Geldik.

Buradaki din kardeşlerimizin çocuklarını sünnet ettirerek kardeş olduğumuzu ve her zaman kardeş kalacağımızı pekinleştirmek için buna benzer görevlerimize devam edeceğimizi, her zaman yanınızda olacağımızın bilinmesini istiyoruz” diye belirtti.

İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu ise konuşmasında “Siz değerli vatandaşlarımıza anne ve babalarımıza çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Organizasyonu yapılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bunlar İlçe Müftülüğü, Devlet Hastanesi Baştabipliği, Güvenlik Teşkilatı Güçlendirme Derneği’nin almış oldukları hediyelerle çocuklarımızı sevindireceğiz. Önemli olan bu sevinçleri hayatımızda yaşamaktır. Hepimiz kardeşiz, hepimiz biriz. Ve bunu devam ettirdiğimiz müddetçe güçlü oluruz. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara karşı da güçlü bir set oluruz. Hepimiz aynı soydan gelmeyiz ama Allah karşısında herkes eşittir. Dolayısıyla da bizim devlet olarak da bütün vatandaşlarımıza karşı tavrımız herkese eşit mesafede davranmaktır. Biz varsak milletimiz için varız. Milletimize hizmet için varız. Birlik ve beraberliğimizi ne kadar güçlü kılarsak, o kadar da güçlü millet oluruz. Ve dünyadaki haksızlıklar da biliyorsunuz. Irak olsun, Filistin veya Afganistan olsun dünyadaki Müslüman kardeşlerimiz zulme uğruyor. Ve her şeyden önce bunlar Allahın yarattığı kullardır. Dolaylısıyla biz güçlü kalırsak, bu dünyadaki haksızlıkları da önüne geçeceğiz. Bu peygamber sevgisini, kardeşlik duyguların daimi olmasını temenni olmasını yüce Allah’tan diliyorum” dedi.

Daha sonra Kaymamak Tanrıkulu, İlçe Müftüsü Duman ile birlikte çocuklara çeşitli hediyeler, annelerine ve köydeki kadınlara birer gül dağıttılar. Tanrıkulu kadınların hal ve hatırlarını sordu. Kadınlar ise Kaymakam Tanrıkulu’na yapılan sünnet ve yardımlardan dolayı teşekkür ettiler. Köylü kadınlar “Bz şimdiye kadar çarşıya bile çıkamıyorduk. Devletimiz her yönden bize yardım ediyor. Çocuk paraları ile hem çocuklarımızın masraflarını hem de bazı ev ihtiyaçlarımızı artık kendimiz alıyoruz” dediler. Yöneltilen ‘Devletten veya Kaymakamdan beklediğiniz başka bir sıkıntınız var mı?’ sorusuna ise; “Daha ne olsun, Allah devletimizi, milletimizi daim var etsin. Çocuklarımızın sünnetini yaptılar. Hediyeler getirip, çocuklarımızı sevindirdiler. Her taraftan bize para veriyor, Allah kaymakamımızdan, müftümüzden başhekimimizden, emeği geçen her herkesten razı olsun. En zor günümüzde bile yanımızda devletimizi görüyoruz” diyerek devlete olan minnettarlıklarını dile getirdiler .
Kaynak: İHA