Çocuklar Makam Koltuklarını Devraldı

Mersin'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklar makam koltuklarını temsili olarak devraldı.

Anamur'da Belediye Başkanı Mehmet Türe, makamını Fatih ilköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Atakan Uysal'a bıraktı.

Makamı devralan Atakan Uysal, Başkan Yardımcılığı için okul arkadaşları Ezgi Dilan Yıldırım ve Bahadır Yıldırım'ı görevlendirdikten sonra Kaymakam Cemil Aksak ile telefon görüşmesi yaptı. Uysal, ardından D-400 karayolu üzerindeki orta refüjlerde bahar temizliği ve bitkilerin bakımının yapılması talimatını verdi.

Başkan Türe de kendisine çiçek sunan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Silifke'de ise Kaymakam Fatih Damatlar'ın makamını temsili olarak Atatürk İlköğretim Okulu 6-B sınıfı öğrencisi Ertuğrul Burak Sayılan oturdu.

Okul Müdürü Cemalettin Evren, Müdür Yardımcısı Nebiye Özer, Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Tol ile birlikte Kaymakam Damatlar'ı ziyaret edip bir buket çiçek vererek görevi devralan Sayılan, yönetenlerle yönetilenlerin iyi diyalog kurmaları ve birbirlerini çok iyi anlamaları gerektiğini kaydetti.

Silifke'nin turizm potansiyeli açısından Türkiye'nin önemli ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Sayılan, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek açısından çevrenin temiz tutulmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Silifke'ye daha geniş bir kütüphane yapılması, güvenlik gibi konulara da değinen Sayılan, Kaymakam Damatlar'ın eğitime büyük önem verdiğini belirterek, ''Sizin eğitime bu kadar duyarlı olmanız biz öğrencilerin geleceği için çok önemli. Ailelerimiz, öğretmenlerimiz ve sizlerin desteği ile Silifke'den nice kaymakam, vali, milletvekili ve başarılı insanlar çıkacağını düşünüyorum. Bu nedenle temsili olarak oturduğum bu koltukta sizi örnek alacağım. Atatürk'ün bizlere armağan ettiği bu günü sizlerle birlikte kutlamaktan onur ve gurur duyuyorum'' dedi.

Kaymakam Damatlar da öncelikle kaymakamlık görevini kısa süreliğine devrettiği öğrenci Sayılan'ın gelecekte iyi bir yönetici olacağını belirtip, başarılı bir öğrenci oluşunun duruşundan da belli olduğunu söyledi.

Koltuğu bir süreliğine devrettiği Sayılan'a basketbol topu ve kitap hediye eden Kaymakam Damatlar, tüm öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını belirtti.

Gülnar ilçesinde de Kaymakamlık makamını temsili olarak Cumhuriyet YİBO 4-A sınıfı öğrencisi Nurgül Sulutaş otururken, belediye başkanlığı koltuğuna Atatürk İlk Öğretim Okulu 7/A öğrencisi Yasin Ay, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna 100.Yıl İlk Öğretim Okulu 8/B Öğrencisi Havva Nur Çalık, Garnizon Komutanlığı koltuğuna ise Gülnar İlk Öğretim Okulu 8/A öğrencisi Mücahit Sağ oturdu .
Kaynak: AA