Kıbrısçık Kaymakamı Safitürk Açıklama Yaptı

Kıbrısçık Kaymakamı Fatih Safitürk, ilçeye bağlı Çökeler köyünde çıkan yangın nedeniyle mağdur olan ailelere her türlü yardımın yapılacağını söyledi.

Kaymakam Safitürk AA muhabirine, dün Çökeler Köyünde çıkan yangının rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü, yangın sonucunda köyde büyük hasarın meydana geldiğini belirtti.

Yangın nedeniyle 13 kişinin mağdur olduğunu, evleri yanan aileleri Kıbrısçık'ta bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu pansiyonunda misafir etmek istediklerini ifade eden Safitürk, ''Aileler köylerinden ayrılmak istemedi ve yakınlarının yanlarında kalacaklarını söyledi.

Biz de ailelerin bir aylık kuru gıda ihtiyacını karşıladık'' dedi.

Ailelerin kalabilmesi için Türk Kızılayı'ndan 4 adet konteyner istediklerini belirten Safitürk, havaların yağışlı geçmesi nedeniyle konteynerların köye götürülemediğini, yağışların durmasının ardından konteynerların köye götürüleceğini kaydetti.

Kaymakam Safitürk, yanan evlerin yeniden yapılması konusunda da çalışmaların olduğunu ifade ederek, ''Biz evlerin yapılması sırasında kum, çakıl ve hafriyat konusunda ailelere yardımlar yapacağız. Ayrıca Bolu Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden maddi yardım talebinde bulunduk. Evlerin yapımına en kısa zamanda başlanacak. Çökeler köyünde çıkan yangın nedeniyle mağdur olan ailelere her türlü yardım yapılacak'' diye konuştu.

Kıbrısçık'a bağlı Çökeler köyünde dün çıkan yangında, 4 ev, 8 ahır ve 7 samanlık yanmıştı.
Kaynak: AA