Bilgi Yarışmasını Terme Kazandı

Samsun'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında il genelindeki ilköğretim okulları arasında düzenlenen bilgi yarışmasını Terme Fatih İlköğretim Okulu kazandı.

Bilgi Yarışmasını Terme Kazandı
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlkadım Belediyesi ve bir yerel TV işbirliğinde Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleşen bilgi yarışmasında Çarşamba Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, İlkadım Özel Şahinoğlu Koleji, Tekkeköy Lütfiye Dr. Kenan Yılmaz İlköğretim Okulu ve Terme Fatih İlköğretim Okulu kıyasıya yarıştı. Yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, Terme Kaymakamı Fahri Meral, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Burhan Taş, il ve ilçe yöneticileri, öğrenciler, öğretmenler ile veliler katıldı.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, “Geleceğin güvencesi olan çocuklar için ne yapsak azdır. İyi bir eğitim gençlerin geleceğinin şekillenmesi açısından çok önemlidir” dedi.

Uzun yıllar Milli Eğitim Müdürlüğü’nde öğretmen ve idareci olarak çalıştığını söyleyen İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Burhan Taş ise, “Böylesine bilgi yarışmalarında öğrenci ve öğretmenlerle bir arada bulunmak beni heyecanlandırıyor. Öğrencilerin bilgi paylaşımı yapacağı yarışmada ter döken bütün öğrenciler bizim gönlümüzde birincidir. İlkadım Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda birinci olan okulu Kapadokya gezisi ile ödüllendiriyoruz” diye konuştu Konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı. Çeşitli branşlarda 15 sorunun sorulduğu bilgi yarışmasında 130 puan toplayan Terme Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri birinci oldu. Tekkeköy Lütfiye Dr. Kenan Yılmaz İlköğretim Okulu 100 puanla ikinciliği elde ederken, İlkadım Özel Şahinoğlu Koleji 90 puan ile üçüncü, Çarşamba Mustafa Kemal İlköğretim Okulu ise 60 puan ile sonuncu oldu.

Yarışmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora ve İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Burhan Taş, Samsun birincisi olan Terme Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerini kutladı .
Kaynak: İHA